Quantcast

Řádné DVB-T2 je stále bez TV Nova. Dočkají se diváci?

| redakce | tiskobrázek k článku: Řádné DVB-T2 je stále bez TV Nova. Dočkají se diváci?

Přesně před týdnem - ve středu 1.března 2017 - bylo na území České republiky spuštěno pravidelné vysílání ve druhé generaci pozemní televize - ve standardu DVB-T2 a efektivnějším kodeku HEVC.

Jako první mohou DVB-T2 sledovat diváci v Praze a ve středních Čechách na K31 v rámci SFN sítě vysílačů Praha - Žižkov a Praha - Cukrák.

Stávající DVB-T2 multiplex je tzv. přechodový přechodový, který má sloužit do vypnutí dosavadních DVB-T multiplexů.

Diváci mnohou v DVB-T2 naladit celkem 11 televizních programů - z toho 5 programů skupiny Prima (TV Prima, Prima COOL, Prima LOVE, Prima ZOOM, Prima MAX), 3 stanice skupiny Barrandov (TV Barrandov, Kino Barrandov, Barrandov Plus), dvě Óčka (TV Óčko, Óčko Gold) a Šlágr TV.

V DVB-T2 multiplexu se ale nenachází žádný z programů televizní skupiny Nova. České Radiokomunikace zaslaly všem televizním společnostem stejnou nabídku na zařazení programů do nové přechodové sítě.

"Od Českých Radiokomunikací jsme obdrželi indikativní nabídku, na kterou jsme Českým Radiokomunikacím odpověděli," uvedla na dotaz webu parabola.cz Jana Ondrejechová, mluvčí korporátního PR skupiny Nova. "K obsahu vzájemné komunikace se však nebudeme vyjadřovat," dodala.

Zatím není jasné, zda a případně kdy se Nova objeví v DVB-T2. V současné době nemá přechodový multiplex ani žádný bonusový program, který by diváky nalákal na příjem vysílání v novém standardu.





Reklama




Vybrané články