Quantcast

Doku CS může přijít o satelitní licenci

| redakce | tisk

Dokumentární kanál Doku CS může přijít o licenci pro satelitní vysílání. Český regulátor médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) na svém posledním zasedání rozhodla zahájit se společností Film Europe, s.r.o. správní řízení o odnětí satelitní licence pro stanici Doku CS.

Společnost Film Europe získala satelitní licenci pro stanici Doku CS dne 25.8.2009. Program se původně vysílal přes satelit Astra 3B (23,5°E) a byl dostupný pro zákazníky satelitní platformy Skylink. Provozovatel této stanice se ale v listopadu loňského roku rozhodl ukončit satelitní distribuci Doku CS a zcela ukončit provoz programů Muzika CS a Kino CS. Místo těchto tří SD programů mohou abonenti Skylinku sledovat HD stanice Festival HD a Československo HD jako dvojkanál. Zatímco první uvedená stanice vysílá od 22. hodiny do druhé hodiny ráno, druhý zmíněný program je šířen od 10. do 22. hodiny.

RRTV k zahájenému správnímu řízení uvedla, že stanice Doku CS v průběhu kalendářního roku nevysílala déle než 30 dnů a provozovateli poskytla lhůtu k vyjádření 15 dnů od doručení výzvy k zahájenému řízení.





Reklama




Vybrané články