Quantcast

Astra a LG testují 4K v technologii HFR

| redakce | tisk

Satelitní operátor SES (Astra) ve spolupráci s výrobcem spotřební elektroniky LG Electronics (LG) představuje během desáté konference SES Industry Days v Lucembursku, která se koná dnes a zítra (16.5. a 17.5.2017) , vysílání v Ultra HD rozlišení v technologii HFR (High Frame Rate). Demonstrační kanál v HFR se vysílá také přes satelit Astra na pozici 19,2°E.

Ultra HD kanál s obsahem v HFR je šířen přes evropský satelitní systém Astra na pozici 19,2°E a je na konferenci přehráván na zobrazovači LG OLED TV s využitím software HFR. Demonstrační vysílání nabízí návštěvníkům poznat vylepšenou kvalitu obrazu pro vysílání ve formátu 4K HFR.

Astra a LG testují 4K v technologii HFR
▲ Astra a LG testují 4K v technologii HFR

HFR (High Frame Rate) je nová vysílací technologie, která zvyšuje kvalitu Ultra HD/4K obsahu zvýšením počtu snímků za sekundu (FPS) až na 120, což je maximum pro vysílaný obsah, ve srovnání s většinou současných technologií, které typicky podporují 50 snímků za sekundu nebo méně. Vyšší FPS je zvláště výhodné pro rychlé akce, jako je sport se živými, rychle se měnícími obrázky a zvláště eliminuje degradaci obrazu během pohybu.

Výrobci zobrazovacích jednotek jako LG, globální vysílatelé a poskytovatelé obsahu se již připravují na spuštění druhé fáze Ultra HD s využitím specifikace DVB UHD-1 Phase 2, která zahrnuje zmíněnou technologii 4K HFR.

Norma UHD-1 Phase 2 obsahuje také špičkové technologie jako je HDR (High Dynamic Range) a novou generaci zvuku NGA (Next-generation Audio).

technické parametry testů - HFR test:

Astra 1M (19,2°E), freq. 10,714 GHz, pol. H, SR 23500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK/HEVC/UHD/HFR, FTA





Reklama




Vybrané články