Quantcast

Intelsat 37e bude vynesen v noci na 30. září

| redakce | tisk

Telekomunikační satelity Intelsat 37e a BSAT-4a budou vyneseny v noci na 30. září. Do vesmíru je dopraví nosná raketa Ariane 5 z kosmického střediska Kourou z Francouzské Guyany.

Satelit BSat-4a bude sloužit pro japonskou společnost B-SAT (Broadcasting Satellite System Corporation, předního satelitního operátora v Japonsku. Družice bude využívána na pozici 110E pro DTH služby v Japonsku. BSAT-4a je vybaven 24 transpondéry a je určen pro rozšíření nabídky programů v HD a Ultra HD v rozlišeních 4K a 8K.

Družici BSat-4a je založena na spolehlivé platformě SSL 1300. Očekávaná životnost je 15 let nebo více.

Intelsat 37e je v pořadí pátým satelitem ze série Intelsat Epic NG. Družice poskytne kapacitu ve třech komerčních pásmech a významně navýší výkon a pokrytí.

Intelsat 37e nabídne fixní a směrovatelné spot beamy v Ku a Ka pásmu a umožní dodávat služby pro mobilní a vládní zákazníky v Americe, Africe a Evropě.

Intelsat 37e je první satelit, který poskytne propojení mezi 3 různými pásmy. Kapacita v C pásmu nabídne unikátní mix vysoce výkonných spot beamů a širokých svazků k distribuci dodatečných služeb a zvýšení propustnosti. Směrovatelný svazek v Ku pásmu může sloužit pro podporu vládních aplikací.

Satelit Intelsat 37e na pozici 18°W nahradí dosavadní družici Intelsat 901.

Intelsat 37e na bázi platformy 702MP zhotovila a dodala společnost Boeing. Očekávaná životnost je 15 let a více.





Reklama




Vybrané články