Quantcast

Proton dopravil do vesmíru satelit AsiaSat 9

| redakce | tiskobrázek k článku: Proton dopravil do vesmíru satelit AsiaSat 9

Nosná ruská raketa Proton se startovacím blokem Breeze M vynesla telekomunikační družici AsiaSat 9 pro satelitního operátora Asia Satellite Telecommunications Company Limited (AsiaSat).

Start rakety Proton a AsiaSat 9 se uskutečnil 28. září ve 20:52 hodin středoevropského času. Šlo o pátý satelit AsiaSatu zhotovený společností SSL (Space System Loral) a pátý let nosnou raketou Proton pro AsiaSat.

První signály z nového satelitu byly v Hong Kongu zachyceny 7 hodin a 54 minut od startu. AsiaSat 9 se nyní přesouvá na provozní pozici na geostacionární dráze, kde budou v následujících týdnech provedeny první testy před uvedením družice do komerčního provozu.

AsiaSat 9 byl zhotoven na bázi platformy SSL 1300 a má za cíl na pozici 122°E nahradit dosavadní družici AsiaSat 4. Nová družice má kapacitu v C, Ku a Ka pásmu pro poskytování DTH služeb, video distribuce, širokopásmových sítí VSAT a mobilních služeb.

AsiaSat 9 bude poskytovat nové pokrytí pro rychle rostoucí asijský trh, včetně vůbec prvního svazku s pokrytím Maynmaru, dále poskytne výkonné svazky v Ku pásmu pro Indonésii a Mongolsko. Vedle toho poskytne dva rozšířené svazky v Ku pásmu pro pokrytí Austrasie a východní Asie. Široký svazek v C pásmu významně zvýší výkon v Asii, Australasie a Pacifiku.





Reklama




Vybrané články