Quantcast

Nova +1 HD nevysílá všechny pořady

| redakce | tisk

V úterý 19. září byl do české nabídky satelitní platformy Skylink zařazen hlavní televizní kanál Nova s hodinovým časovým posunem - Nova +1 HD. Tento program má umožnit divákům sledovat pořad o hodinu později proti původnímu vysílacímu času.

Program Nova +1 má být kopií programu Nova posunutý o jednu hodinu. Ale není tomu tak. Některé pořady na "+1" verzi se nevysílají a místo nich se vysílá animované logo Nova +1. Animované logo žádný důvod neuvádí. Možným důvodem jsou omezení vysílacích práv k jednotlivým pořadům, které neumožňují vysílat pořad o hodinu později. Bohužel, v takovém případě je program Nova +1 k ničemu - divák totiž nikdy přesně neví, co na této časově posunuté verzi uvidí. Na nevysílání pořadu na Nova +1 HD neupozorňuje ani elektronický programový průvodce (EPG).

Nova +1 HD nevysílá všechny pořady
▲ Nova +1 HD nevysílá všechny pořady

Dnes diváci Nova +1 HD nemohli sledovat například film Madagaskar. Snímek je nahrazen zmíněnou animací programu „Nova +1“. Animace je přerušována v době vysílání reklamních spotů v časech, ve kterých jsou plánovány jako kdyby se film na posunuté verzi reálně vysílal.

Na ostatních programech Prima +1, Markíza +1, JOJ +1 a JOJ Cinema +1, které jsou rovněž v nabídce Skylinku, zatím žádné omezení nebyly zpozorovány.

technické parametry - Nova +1 HD:

Astra 3B (23,5°E), freq. 11,973 GHz, pol. V, SR 29900, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, CA Irdeto a Viaccess

Za informaci děkujeme čtenáři SirMax.





Reklama




Vybrané články