Quantcast

Chorvatský regulátor zablokoval prodej Nova TV

| redakce | tisk

Chorvatský regulátor médií neumožní převzetí chorvatské komerční televize společností Slovenia Broadband. Ve svém rozhodnutí regulátor uvedl, že by případná akvizice způsobila nepřípustná spojení, jak je stanoveno v zákoně o elektronických médií v souvislosti s ochranou plurality a rozmanitosti elektronických médií.

V červenci letošního roku společnost CME (Central European Media Enterprises) oznámila, že prodává své vysílací operace v Chorvatsku (Nova TV) a Slovinsku (POP TV) společnosti Slovenia Broadband za 230 milionů eur.

Slovenia Broadband je dceřinou společností regionální telekomunikační a mediální skupiny United Group, vlastněnou KKR a EBDR, s operacemi v zemích bývalé Jugoslávie.

Společnost CME ve své zprávě uvedla, že transakce podléhá určitým uzavíracím podmínkám, včetně regulačních schválení, a měla by být uzavřena do konce roku 2017. CME chce výnosy z prodeje využít pro splacení dlouhodobého dluhu.

United Group v Chorvatsku působí v výroby a vysílání řady televizních programů, včetně Orlando Klinci, Fight Channel, Adria News a satelitní DTH platformy Totalna Televizija (Total TV).

Podle regulátora Total TV, která je "nesporně spojená se žadatelem", je provozovatelem sítí pro distribuci služeb přes pevné telefonní linky, televizních programů, hlasu a zvukového přenosu prostřednictvím sítí elektronických komunikací (s výjimkou vysílacích služeb) jakož i služeb přístupu na internet.

V zákoně o elektronických médií se uvádí, že provozovatel přenosu televizních a rozhlasových stanic nemůže být současně i provozovatelem televizních a rozhlasových stanic a poskytovatelem mediálních služeb.

zdroj: Advanced Television





Reklama




Vybrané články