Quantcast

Německé MTV již spustilo vysílání FTA na 19,2E

| redakce | tisk

Na volné vysílání německé mutace hudební a lifestylové televize pro mladé nemuseli diváci čekat tak dlouho. Společnost Viacom International Media Networks (VIMN) spustila MTV Deutschland v klasické SD rozlišení z hlavního evropského satelitního systému Astra na pozici 19,2°E. Díky tomu je stanice dostupná pro všechny diváky.

Oficiální start FTA distribuce MTV Deutschland je naplánována na 1. ledna 2018. Nyní je do obrazu SD verze německé MTV vkládána rotující textová informace o návratu MTV mezi volně vysílané programy.

Německé MTV již spustilo vysílání FTA na 19,2E
▲ Německé MTV již spustilo vysílání FTA na 19,2E

Německá MTV odstartovala v roce 1997 tehdy jako placený kanál. S přestávkou mezi léty 1999 a 2011, kdy vysílala jako FTA program se mezi placené televize vrátila s příchodem Nového roku 2011 a vrátila se do placené nabídky Sky Deutschland. V záři 2014 byl program v HD rozlišení zařazen do platformy HD+. V klasickém SD rozlišení MTV Germany opustila Astru před 3 roky.

Německé MTV již spustilo vysílání FTA na 19,2E
▲ Německé MTV již spustilo vysílání FTA na 19,2E

V březnu letošního roku Viacom spustil volné vysílání MTV Deutschland na internetových stránkách www.mtv.de/live. Volný stream přilákal nové diváky a společnost se na základě toho rozhodla vrátit k bezplatné distribuci programu přes Astru.

technické parametry - MTV Germany:

• Astra (19,2°E), freq. 11,973 GHz, pol. v, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA





Reklama




Vybrané články