Quantcast

Info TV Brno a Jižní Morava odstartovala v multiplexu 4

| redakce | tisk

Ostravská společnost TP Pohoda zahájila řádné vysílání nového lineárního televizního kanálu Info TV Brno a Jižní Morava. Stanice se objevila na vysílačích multiplexu 4 na jižní Moravě.

Nová stanice hodlá divákům přinášet dopravní informace minimálně čtyřikrát do hodiny a původní regionální informace a zábavu.

Na projektu INFO TV Brno a Jižní Morava jsme intenzivně pracovali několik měsíců. Televize je úzce propojena s Rádiem Dálnice, jediným čistě dopravním rádiem v České republice. Společnými silami chceme nabídnout zcela novou podobu dopravního zpravodajství, která tu dosud chyběla,“ říká Radim Pařízek, jednatel společnosti TP Pohoda, s.r.o., která je provozovatelem INFO TV Brno a Jižní Morava.

Info TV Brno a Jižní Morava odstartovala v multiplexu 4
▲ Info TV Brno a Jižní Morava odstartovala v multiplexu 4

Unikátnost tohoto řešení spočívá v tom, že dopravní zpravodajství INFO TV Brno a Jižní Morava budou moci sledovat i řidiči na cestách, aniž by porušovali dopravní předpisy. „Pro úplný přehled dopravní situace jim bude stačit poslouchat audio. A naopak třeba v čekárnách u lékaře nebo na nádražích zase bude možné sledovat tento program na televizní obrazovce bez zvuku, protože infografika bude obsahovat vše potřebné,“ vysvětluje majitel Radim Pařízek.

Dopravní zpravodajství budou vhodně doplňovat i pozitivně laděné zpravodajské reportáže s všeobecným přínosem pro celý region. Které volně navazují na zpravodajský koncept mateřské celostátní televize RELAX - „Pohodové zprávy a To nej z regionů“. V neposlední řadě INFO TV BRNO A JIŽNÍ MORAVA aspiruje o vytvoření stmelené komunity lokálních diváků, kteří se stanou aktivními přispěvateli do denního vysílání, zvukovým i obrazovým materiálem vlastní tvorby.

Pokrytí Info TV Brno a Jižní Morava
▲ Pokrytí Info TV Brno a Jižní Morava

INFO TV Brno a Jižní Morava vysílá v Brně na kanálu 46 z vysílačů Barvičova a Jihlavská, v Adamově ji lze zachytit na kanálu 44 z Alexandrovy rozhledny, v Blansku na kanálu 44 z rozhledny Podvrší u Veselice, v Hodoníně z lokality Kapánsko na kanálu 46 a ve Znojmě z vrchu Deblínek na kanálu 46. Na území Jihomoravského kraje ji šíří rovněž kabelová společnost UPC Česká republika a další poskytovatelé televizních služeb.

Brzy se Info TV Brno a Jižní Morava objeví také v přechodovém multiplexu 13 (PS13).

V nejbližší době hodlá provozovatel představit koncept Info TV i v pražském regionu v podobném informačně-zábavním duchu.





Reklama




Vybrané články