Quantcast

Startuje nová Liga národů na Sport1 a Sport2

| redakce | tisk

Už tento týden startuje exkluzivně na stanicích Sport1 a Sport2 nová atraktivní reprezentační fotbalová soutěž, díky které budou moci fanoušci v České republice a na Slovensku sledovat ty největší hvězdy evropského fotbalu.

Ne v bezvýznamných duelech s fotbalovými outsidery, tentokrát se utkají ti nejlepší mezi sebou. Jako první čeká na diváky opravdová lahůdka. Už 6. září od 20:45 mohou sledovat na stanici Sport1 zápase mistrů světa z Francie s Německem. Nudné mezinárodní přátelské zápasy jsou tak definitivně minulostí.

Liga národů (UEFA Nations League) bude doplňovat kvalifikaci na evropský šampionát. Evropské výběry jsou rozděleny do čtyř výkonnostních lig, z nichž se bude postupovat výše a sestupovat níže pro navazující ročník. Nejlepší týmy nejvyšší ligy se v jarní části soutěže utkají o honosný titul „mistr Ligy národů“, ovšem hrát se bude také o čtyři volná místa na Euro 2020. Top čtyři týmy z jednotlivých ligových pater bez zajištěné účasti přes kvalifikaci, která se rozjede na podzim 2019, budou bojovat na jaře 2020 o postup klasickým barážovým způsobem.

Nový formát zajišťuje, že v každém mezinárodním utkání bude o co hrát a na evropský šampionát se mohou dostat i týmy, kterým se v tradičních kvalifikačních bojích nedaří. Zároveň ovšem bude možné sledovat klasické bitvy evropských gigantů, jimž soutěž dovolí intenzivně otestovat schopnosti a mimo jiné před zkráceným kvalifikačním cyklem a velkým turnajem posílit svou reputaci. A právě hvězdami nabité duely budou hlavní náplní přímých přenosů na stanicích Sport1 a Sport2.

Přehled těch nejlepších přímých přenosů z Ligy národů v září na Sport1 a Sport2
Německo - Francie, PP na Sport1 ve čtvrtek 6. září od 20:30
Itálie - Polsko, PP na Sport1 v pátek 7. září od 20:30
Anglie - Španělsko, PP na Sport1 v sobotu 8. září od 20:30
Francie - Nizozemsko, PP na Sport1 v neděli 9. září od 20:30
Portugalsko - Itálie, PP na Sport1 v pondělí 10. září od 20:30
Španělsko - Chorvatsko, PP na Sport1 v úterý 11. září od 20:30

Diváci se mohou těšit na světové šampiony z Francie v čele s Mbappém a Griezmanem, kteří budou v nejvyšších patrech Ligy národů obhajovat svůj úspěch z Ruska v těžkých dvojduelech proti Německu a Nizozemsku. Mladý a ambiciózní tým Anglie, který si na jaře nejen díky skvělým výkonům Harryho Kanea získal nové fanoušky po celém světě, bude pro změnu měřit síly s nastupující generací Španělů a finalistou mistrovství světa, Chorvatskem, které povede i do nové soutěže Luka Modrić. Na mezinárodní scénu se po neúčasti v Rusku vrací také italská „Squadra Azzurra“ a hned z kraje ji vedle Polska otestuje také Portugalsko.

Česká a slovenská reprezentace budou působit v druhém nejvyšším ligovém patře a budou hrát o postup mezi elitu. Po dlouhých letech si navíc užijí i „bratrský souboj“, který bude doplněný o klání s nevyzpytatelnou Ukrajinou. Český trenér Karel Jarolím bude spoléhat především na ve formě hrající zástupce českého vicemistra Slavie v čele s Josefem Hušbauerem. Společně budou tvořit hru pro elitního ligového střelce Viktorie Plzeň, Michala Krmenčíka a hvězdu AS Řím Patrika Schicka. Slovensko potáhne, tak jako v posledních letech, světová superstar Marek Hamšík. Sekundovat mu bude hvězdný obránce Milan Škriniar, jehož reputace roste s každým zápasem. Zápasy Slovenska a České republiky vysílají stanice Sport1 a Sport2 ze záznamu.

Souboj federálních rivalů bude moci dvojice diváků sledovat 13. října přímo z tribun Trnavského stadionu. Na facebookových stránkách stanic (/TelevizeSportTV) totiž mohou hrát o zážitkový VIP balíček pro dva právě na toto utkání.

zdroj: AMC





Reklama




Vybrané články