Quantcast

Geniální přítelkyně na HBO a HBO GO v listopadu

| redakce | tisk

Osmidílná série z produkce HBO-RAI, Geniální přítelkyně bude mít premiéru v pondělí 19. listopadu (20:00), druhý díl bude uveden hned druhý den, tedy v úterý 20. listopadu (20:00), zbývající díly poběží vždy v pondělí a úterý ve stejný čas.

Na HBO GO budou jednotlivé epizody k dispozici podle stejného schématu.

Seriál, natočený v italštině, vznikl na základě bestselleru Eleny Ferrante. Když beze stopy zmizí nejdůležitější kamarádka jejího života, Elena Greco, stárnoucí žena žijící v domě zavaleném knihami, začne psát příběh Lily. Vypráví historii jejich přátelství, které začalo už ve škole, v padesátých letech. Nacházíme se na začátku příběhu, jenž se odehrává v nebezpečné, ale fascinující Neapoli, a který bude trvat víc než šedesát let. Příběh postupně rozkrývá tajemství Lily, Eleniny nejlepší přítelkyně a zároveň nejhoršího nepřítele.

Geniální přítelkyně (foto: HBO/RAI)
▲ Geniální přítelkyně (foto: HBO/RAI)

Geniální přítelkyně je dramatickou sérií z produkce Wildside-Fandango, natočenou ve spolupráci HBO-RAI Fiction a TIMVISION, vycházející ze stejnojmenného bestselleru, prvního dílu tetralogie vydaného v České republice nakladatelstvím Prostor a ve Spojených státech vydané nakladatelstvím Europa Editions. Jejími porducenty jsou Lorenzo Mieli a Mario Gianani pro Wildside a Domenico Procacci pro Fandango, ve spolupráci s RAI Fiction, TIMVISION a HBO Entertainment, v koprodukci s Umedia. Všechny díly režíroval Saverio Costanzo. Na námětu a scénáři se podíleli Elena Ferrante, Francesco Piccolo, Laura Paolucci a Saverio Costanzo.

Producenty jsou Paolo Sorrentino a Jennifer Schuur. Mezinárodním distributorem je Fremantle ve spolupráci s RAI Com.

zdroj: HBO





Reklama




Vybrané články