Quantcast

Magio TV na VDSL s možností sledování 2HD a 2SD programů

| redakce | tisk

V minulých dnech společnost Slovak Telekom (ST) nasadila očekávanou funkci pro sledování dvou HD programů současně na síti VDSL. Na optické síti je tato možnost dostupná již delší dobu.

Na VDSL síti bylo nutné nasadit některé nadstavby a zároveň dosáhnout potřebné hodnoty kapacity pro využití vyšší kvality programů.

Doposud mohli klienti Magio TV sledovat na VDSL síti jen kombinaci programů 1 v HD a 1 v SD, tj. sledovat jeden program v HD a druhý nahrávat nebo sledovat v SD.

Magio TV v profilu 2HD+2SD je možné na VDSL síti sledovat za následujících podmínek:

• vedle TV služby musí mít zákazník internetový přístup Magio internet L či XL
• rychlost internetového přístupu pro downstream musí dosáhnout alespoň 25 Mbps

Zákazníci s nižší rychlostí (Magio Internet M) využívají nadále stávající možnost 1HD+1SD s ohledem na dostupnou kapacitu sítě.

Nová kombinace 2HD+2SD umožňuje zákazníkům nahrávat současně maximálně 4 různé programy - z toho dva v HD a dva v SD rozlišení. Pokud zákazník nahrává program z jednoho v HD rozlišení, pak může sledovat i druhý kanál v HD nebo využívat videopůjčovnu v HD.

Zákazníci se dvěma set top boxy mohou využívat dva HD a dva SD streamy. Musí mít k dispozici nahrávání na set top boxu s pevným diskem. Pokud na jednom set top boxu klient využije oba streamy v HD, na dalším budou k dispozici v SD rozlišení.





Reklama




Vybrané články