Quantcast

Většina TV diváků v Ázerbájdžánu sleduje bezplatnou satelitní a pozemní TV

| redakce | tisk

Televizní diváci v Ázerbájdžánu upřednostňují neplacené satelitní televizní programy a bezplatné pozemní vysílání. Vyplývá to ze statistik Asociace kabelových operátorů Ázerbájdžánu (ACOA) za rok 2018.

Příjem nekódovaných programů ze satelitu a také bezplatných ázerbájdžánských, tureckých a ruských kanálů v roce 2018 představoval 57% podíl na celkovém sledování televizního vysílání v Ázerbájdžánu, řekl výkonný tajemník ACOA Ali Alijev.

Na druhém místě z pohledu popularity jsou národní televizní programy vysílané přes pozemní vysílače (22%) a na třetím místě je kabelová televize (11% podíl na trhu).

4 procenta diváků dává přednost volným programům a ilegálním streamům programů. Programy NTV Plus a OTT platformy vyhledává 3% televizních diváků.

Předplatné satelitních platforem NTV Plus, Telekarta, Trikolor TV, Digiturk, D-Smart vyhledává 2,5% diváků a půl procenta diváků má předplatné OTT platforem jako je Megogo, Netflix, Blu TV, Kartina TV, Amediateka, ivi, Peers TV a tvzavr.

73% ázerbájdžánských domácností mělo internetové připojení, z toho 93% prostřednictvím ADSL a zbývajících 7% širokopásmové připojení.

zdroj: telesputnik.ru





Reklama




Vybrané články