Quantcast

Dohoda Discovery s BBC o obsahu a budoucnosti UKTV kanálů

| redakce | tisk

Společnosti Discovery, Inc. a BBC dnes společně oznámily uzavření několika dohod, kterými obnoví dávnou spolupráci.

Významné globální partnerství týkající se obsahu v hodnotě několika milionů liber zahrnujícího prémiové dokumentární seriály pro novou globální streamovací službu a prestižní dohody o vývoji ikonických žánrů z produkce BBC Studios, jakými jsou dokumenty o přírodovědě, zvířatech, dobrodružství, vědě, cestování, vesmíru, historii a civilizaci. Obě společnosti se navíc dohodly na budoucnosti kanálů UKTV v Británii a strukturovaně je rozdělily takovým způsobem, jaký vyhovuje strategickému záměru a obchodní činnosti obou organizací.

Nová, desetiletá spolupráce na obsahu týkající se všech teritorií mimo Velkou Británii, Irska a území zvaného „Greater China“ (Čína, Hongkong, Macao a Tchaj-wan), udělá ze společnosti Discovery exkluzivní globální domov významných přírodovědných programů z produkce BBC ve službě SVOD včetně pořadů Planet Earth, Blue Planet a Life a nedávno vyzdvihovaného pořadu Dynasties a jiných, stejně jako budoucích významných seriálů financovaných společností BBC z produkce BBC Studios, již budou následovat po lineárním vysílání.

Společnost Discovery získala také SVOD práva na stovky hodin pořadů BBC faktického žánru. Všechen tento kultovní obsah vytvoří jeden z pilířů nové globální streamovací služby, jejíž součástí budou i některé z nejlepších pořadů z videopůjčovny Discovery, původní obsah vytvořený pro tuto službu a zážitky a nabídky, které dalece přesahují oblast videa. Služba bude uvedena na trh do roku 2020 a stane se významnou součástí unikátního a rostoucího portfolia služeb typu direct-to-consumer společnosti Discovery, s jehož pomocí budou fanoušci moci „sledovat a zapojit se“. Tyto služby budou k dispozici distribučním partnerům k prodeji.

Společnosti Discovery a BBC Studios rovněž podepsaly prestižní smlouvu o vývoji za účelem vytvoření nového význačného faktického obsahu pro Discovery , který divákům umožní lépe poznávat svět, a to pro lineární i digitální distribuci. Tato dohoda znovu spojí dvě mediální a zábavní značky, které spolu vytvořily bezkonkurenční přírodovědné seriály, jakými byly například Planet Earth, Walking with Dinosaurs, Life a Blue Planet. Tyto dvě společnosti budou spolufinancovat specializovaný vývojový tým v BBC Studios.

Společnost Discovery převezme do plného vlastnictví „lifestylové“ kanály UKTV a BBC Studios zase „zábavní“ kanály UKTV
V souladu s podmínkami dohody o UKTV, která má být dokončena koncem jara 2019 převezme společnost Discovery plnou kontrolu na lifestylovými kanály Good Food, Home a Really spolu s redakčními strategiemi a pokračujícím upevňováním své pozice globálního lídra v oblasti faktické zábavy. Stávající portfolio společnosti Discovery obsahuje 16 kanálů ve Velké Británii včetně Discovery Channel, TLC, ID, Animal Planet, Eurosport, Quest a Quest Red a VOD služby Quest OD. Tato nová dohoda posílí pozici Discovery jako britského lídra ve faktické zábavě bavícího zapálené kluby fanoušků na všech obrazovkách svými důvěryhodnými, vysoce kvalitními značkami a obsahem. Po skončení tohoto procesu bude lifestylové pořady jako součást portfolia Discovery UK řídit James Gibbons, EVP, GM, UK/IRL/ANZ & Commercial Development pro Discovery EMEA.

BBC Studios získalo zbývajících 7 kanálů - Alibi, Dave, Drama, Eden, Gold, Yesterday a W - spolu s digitálním přehrávačem UKTV Play a značkou UKTV. Tyto kanály nejlépe odpovídají jejich vlastní obsahové strategii a nabídce, jelikož BBC momentálně dodává zhruba polovinu zhlédnutí těchto sedmi kanálů a zodpovídá přibližně za 95% obsahu z BBC Studios na UKTV. Po proběhnutí těchto změn budou zábavní kanály i nadále fungovat pod značkou UKTV, nikoli však ze sídla UKTV, a BBC Studios bude zvyšovat své investice do britských pořadů včetně původního obsahu pro kanály, jejichž vlastníky se stanou. Po dokončení tohoto procesu se Marcus Arthur, prezident UK, Ireland & ANZ, BBC Studios Distribution, zároveň zhostí role CEO v UKTV. Marcus Arthur, který se k BBC Worldwide přidal v roce 1991, předtím působil jako Managing Director pro BBC Magazines a Managing Director pro Global Brands and New Ventures a kromě toho je členem vedení UKTV.

Finanční podmínky
Jako část smlouvy o UKTV zaplatí BBC Studios společnosti Discovery celkem 173 milionů liber. To bude zahrnovat doplatek v rámci získání kanálů a předpokládaný dluh ve výši 70 milionů liber, jenž v současné době financuje společnost Discovery. To bude financováno skrze stávající půjčky. Společnost Discovery rovněž obdrží nejméně dalších 10 milionů liber od UKTV, jelikož strany budou sdílet stávající hotovost v rozvaze společnosti, což odráží nevyplacené dividendy a další nezbytné převody hodnot do společnosti Discovery prostřednictvím této transakce.

BBC Studios a Discovery se také dohodly na krátkodobé dohodě o licencování programů pro dodávání lifestylového obsahu BBC Studios kanálům UKTV patřícím společnosti Discovery ve Velké Británii.

zdroj: Discovery





Reklama




Vybrané články