Quantcast

První zpravodajský kanál z Ázerbájdžánu v HD rozlišení

| redakce | tisk

Ázerbájdžán zahájil vysílání prvního celodenního zpravodajského a informačního kanálu ve vysokém rozlišení. Od 3. dubna 2019 vysílá ARB 24 HD přes satelit Azerspace 1 (46°E).

ARB 24 HD není zcela novým programem. Stanice doposud vysílala přes satelit ale jen v klasickém SD rozlišení. S přechodem na HD distribuci zůstává ARB 24 HD nadále FTA.

ARB 24 je v současnosti jedním z největších zpravodajských a informačních programů z Ázerbájdžánu. Vysílání bylo spuštěno 19. září 2016 přes satelit a kabelové operátory. Po nějaké době bylo vysílání opět přerušeno. Druhý start ARB 24 proběhl 27. listopadu 2018 se zavedením digitálního pozemního vysílání v Ázerbájdžánu a převodem vysílacího centra z města Tovuz do hlavního města Baku.

Záběr z příjmu stanice ARB 24 HD
▲ Záběr z příjmu stanice ARB 24 HD

Stanice ARB 24 přináší zpravodajství a nejdůležitější informace z různých oblastí života. Kanál spolupracuje s nejlepšími informačními agenturami jako jsou Reuters, Bloomberg, APTN nebo IHA.

Jde již v pořadí o druhý programů z Ázerbájdžánu, který je přes satelit šířen v HD rozlišení. První byl sportovní program CBC Sport, který je stejně jako ARB24, vysílán ze satelitu Azerspace 1.

technické parametry - ARB 24 HD:

• Azerspace 1 (46°E), freq. 11,025 GHz, pol. V, SR 12700, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, FTA

zdroj: obob.tv





Reklama




Vybrané články