Quantcast

Prima KRIMI slaví první narozeniny, v pondělí se speciální grafikou

| redakce | tisk

Česká mediální skupina Prima oslavuje první výročí od spuštění stanice Prima KRIMI. Stanice, která začala vysílat vloni na Velikonoční pondělí, se již etablovala na českém televizním trhu.

Stanice za první rok svého vysílání dosáhla celodenního share v průměru 1,97 procent v cílové skupině diváků 15+ (CS 15+). Stanici se zároveň daří zvyšovat i měsíční share, který byl za první rok vysílání nejvyšší v minulém měsíci - průměrný celodení share byl 2,92% v CS 15+.

Nejsledovanějším pořadem kanálu byly Vraždy u jezera: Čtvrtá oběť, které 2. března sledovalo 206 000 diváků v CS 15+ (share 5,39 %).

Své první narozeniny oslaví kanál na Velikonoční pondělí 22. dubna v duchu „Rok natvrdo je za námi“, ve kterém se ponese narozeninová grafika kanálu i jeho sociálních sítí.

Prima KRIMI slaví první narozeniny, v pondělí se speciální grafikou
▲ Prima KRIMI slaví první narozeniny, v pondělí se speciální grafikou

Prima KRIMI zahájila vysílání 2. dubna 2018 a hned první večer nabídla divákům film Dívka ve vlaku - snímek podle stejnojmenného bestselleru si nenechalo ujít 186 tisíc diváků v CS 15+ (share 4,35 %). Nejsledovanějším pořadem kanálu za první rok vysílání byly Vraždy u jezera: Čtvrtá oběť, které si 2. března nenechalo ujít 206 000 diváků v CS 15+ (share 5,39 %). Všeobecně vysoké oblíbenosti se u diváků těší víkendové série - Temný Wales, Umění zločinu, Vraždy u jezera, Zločiny z vřesovišť a v poslední době především Purpurové řeky, které v průměru sledovalo 170 000 diváků v CS 15+ (share 4,62 %). Z denních seriálů jsou úspěšné především Vraždy v Kitzbühelu, jejichž nejúspěšnější epizodu vidělo 173 000 diváků v CS 15+ (share 6,06 %).

Divákům následně Prima KRIMI v květnu nadělí hned dvě novinky. Premiéru bude mít francouzská série Padlé královny, která sleduje pařížského komisaře Martina a příběhy žen, jejichž osud se proplete s tím jeho, ať už za života či posmrtně. Sledovat je mohou diváci od 4. května každou sobotu ve 20.15. Novinkou je i seriál Šerifská hvězda, který přinese příběh malého kanadského městečka, ve kterém vlna zločinu dožene místního šerifa k alkoholismu a zrození jeho temného alter ega. Na obrazovkách se bude objevovat od 18. května každou sobotu a neděli ve 22.05.

Nejmladší kanál skupiny Prima začal vysílat na Velikonoční pondělí 2. dubna 2018. Tento již osmý kanál je tematicky zaměřen převážně na zahraniční seriály s detektivní tematikou a navazuje na jejich předchozí úspěchy na kanálu Prima LOVE. Divákům kanál přináší oblíbené seriály jako Sběratelé kostí, Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně, Closer: Nové případy, ale i úplné novinky - například britskou sérii Zločiny z vřesovišť, Rebecku Martinssonovou nebo seriál Riviéra. Milovníci klasiky nedají dopustit na Slečnu Marplovou, Sisku nebo Odpadlíka.

Grafiku pro nový kanál vytvářelo audiovizuální studio DEPARTMENT. Grafika od světově uznávaného ilustrátora Pavla Fuksy navazuje na aktuálně populární styl - grafiku 60. a 70. let minulého století. Hlavní grafický motiv kanálu Prima KRIMI je oko, které je neustále zvídavé a pátrající. Grafika kanálu byla oceněna na Venice TV Award 2018, kde získala cenu v kategorii Program Promotion, a na Art Directors Club Czech Republic Creative Awards 2019, kde získala stříbrné ocenění v kategorii Motion Design. Nominována byla i na cenu Czech Grand Design 2018. Hudbu k novému kanálu složil Jan P. Muchow, držitel čtyř ocenění Český lev za nejlepší filmovou hudbu.

Zdroj: ATO-Nielsen Admosphere, živě + TS0-3, ke dni 4. 4. 2019





Reklama




Vybrané články