Quantcast

MongolSat opustil satelit ABS 2A

| redakce | tisk

Mongolská satelitní DTH platforma MongolSat ukončila distribuci všech svých programů na kapacitě satelitu ABS 2A, který se nachází na pozici 74,7°E. Skončilo tak stěhování satelitní televizní služby na nový satelit.

Platforma MongolSat se během několika týdnů přestěhovala na jinou orbitální pozici 138°E, na telekomunikační družici Telstar 18 Vantage. O přesunu platformy MongolSat byli informováni diváci na info kanálu, včetně instrukcí, jak přesměrovat parabolu na novou pozici.

DTH služba MongolSat využívala na satelitu ABS 2A dva 54 MHz transpondéry v ruském svazku, což znamenalo, že signál bylo možné přijímat s parabolami větších rozměrů i ve střední Evropě. Bohužel, většina programů byla zakódována.

Asijský satelitní operátor ABS tak přišel během relativně krátkého období o dalšího zákazníka v ruském svazku - vedle MongolSatu také dříve i balík tádžických televizních a rozhlasových programů. Ruský svazek na satelitu ABS 2A nyní využívá pay-tv operátor MTS TV a také provozovatelé ruských televizních a rozhlasových stanic k distribuci obsahu do kabelových sítí.

původní transpondéry MongolSatu (vysílání bylo ukončeno!):

• ABS 2A (74,7°E), freq. 12,533 GHz, pol. H, SR 45000, FEC 2/3, DVB-S2/QPSK
• ABS 2A (74,7°E), freq. 12,588 GHz, pol. H, SR 45000, FEC 2/3, DVB-S2/QPSK





Reklama




Vybrané články