Quantcast

1,5 roku nucených prací za pirátství

| redakce | tiskobrázek k článku: 1,5 roku nucených prací za pirátství

1,5 roku nucených prací, kompenzace společnosti Trikolor TV za škodu ve výši více než 100 tisíc rublů, měsíční srážky z platu ve prospěch státu. Vstoupil v platnost jeden z nejpřísnějších trestů v Rusku za pirátství v digitální televizi v posledních letech.

Operátor platformy Trikolor TV více než 8 let aktivně spolupracuje s orgány v oblasti potlačování pirátské činnosti. Výsledkem této spolupráce je zatím nejtvrdší trest udělený za televizní pirátství v Rusku - 1,5 roku nucených prací.

Občan města Lermontov, který se nachází na území Stavropolského kraje, se téměř dva roky zabýval úpravou a prodejem přijímacího zařízení s možností nelegálního přístupu k placeným programů platformy Trikolor TV. Piráta se podařilo vypátrat v lednu 2016 během testovacího nákupu služby prostřednictvím personálu ruského ministerstva vnitra v regionu Stavropol. Pachatel se pokusil personálu prodat přijímač za 2 tisíce rublů.

V prosinci 2018 městský soud Stavropolského kraje shledal obžalovaného vinným ze spáchání několika zločinů - neoprávněný přístup k informacím chráněné počítačem, příprava trestného činu a pokus o trestný čin, dále tvorba, používání a distribuce počítačového malwaru. Obžalovaný plně přiznal svoji vinu a soud ho potrestal ve formě nucených prací po dobu 1 roku a 6 měsíců, přičemž každý měsíc mu bude strženo 10 procent ze mzdy ve prospěch státu. Soud také přiznal náhradu škody, kterou musí pirát zaplatit Trikolor TV ve výši 105.192 rublů (tj. cca 37.350 Kč).

Odsouzený považoval trest za příliš přísný a snažil se ho zmírnit podáním stížnosti. V únoru 2019 krajský soud v odvolání potvrdil rozhodnutí soudu prvního stupně a zkrátil dobu nucených prací pouze o jeden měsíc.





Reklama




Vybrané články