Quantcast

Liga mistrů příští dvě sezóny na programu Mediasetu

| redakce | tisk

Fotbalová Liga mistrů UEFA bude nejbližší dvě sezóny dostupná v Itálii na bezplatné stanici. Italská mediální skupina Mediaset získala práva na výběr středečního zápasu z LM.

Diváci stanice Canale 5 se tak mohou těšit na vybraný atraktivní zápas z populární fotbalové soutěže. Vysílání Ligy mistrů potvrdil Pier Silvio Berlusconi v Santa Margherita Ligure během prezentace programového schématu skupiny Mediaset pro televizní sezónu 2019/2020.

"Máme Ligu na příští dva roky. MEDIASET si sama bude moci vybrat středeční zápas s italským týmem. Co se týče jednání se Sky, nebylo jednoduché a poměrně komplikované. A také finančně náročné, protože jsme několikrát zvyšovali cenu až na konečných necelých 50 milionů eur za rok, což je ale o něco nižší cena než se původně původně předpokládalo," uvedl k LM Berlusconi.

Je to dobrá zpráva pro satelitní diváky - díky volnému vysílání stanice Canale 5 v režimu multistream na pozici5°W mohou fotbalové přenosy sledovat i diváci ve střední Evropě a to i v HD rozlišení.

Na dotaz novináře, zda se diváci dočkají tedy i zápasů v UHD jako u Rai, Berlusconi odpověděl: "Pracujeme na ultra HD vysílání, ale jednání jsou poměrně náročná a zdlouhavá. Co ale mohu už teď říct je, že se nebude jednat o 24 hodinový kanál, ale pouze sporadický který zapneme pouze příležitostně. 24 hodinové vysílání v UHD není na stole a je to otázka spíše příštích několika let. Takže se na mě obraťte s touto otázkou tak za 2 možná 3 roky".

zdroj: vl. info + franck





Reklama




Vybrané články