Quantcast

Křetínského CMI kupuje podíly v ProSiebenSat.1 Media

| redakce | tisk

Skupina Czech Media Invest (CMI), kterou spoluvlastní český podnikatel Daniel Křetínský, investuje do médií - získala přibližně 4,07 procentní podíl ve společnosti ProSiebenSat.1 Media SE.

Informovala o tom CMI. Jde o první krok v nové strategii společnosti, který spočívá v nákupu minoritních akciových podílů v evropských mediálních společnostech, včetně kotovaných, ve kterých CMI spatřuje atraktivní investiční potenciál.

CMI již výrazně investovala do oblasti tisku, včetně digitálních aktiv a rádií.

Tato investice vychází z mandátu dále růst v oblasti evropských médií, který jsme obdrželi od našich akcionářů. Naši investici do ProSieben lze charakterizovat jako portfoliovou, jednak s předpokladem dlouhodobosti, a jednak strategickou ve smyslu její role v rámci našeho portfolia. Jsme přesvědčeni, že silné lineární evropské televize, které jsou správně schopny reagovat na vývoj vnějšího prostředí, mají dobrý ekonomický potenciál i do budoucna a nesdílíme skeptičtější pohled většiny trhu, který se projevil poklesem tržních hodnot řady evropských televizí,“ uvedl Branislav Miškovič, člen představenstva a finanční ředitel skupiny CMI.

Specificky na ProSieben oceňujeme kromě mimořádně silné značky a silného postavení na německém trhu, který je i v oblasti médií a reklamy nejsilnějším evropským trhem, velmi dobrou schopnost tvorby provozního cash flow, podpořenou závazkem managementu k disciplíně v oblasti akvizic i provozních nákladů. Oceňujeme avizovaný příklon k větší produkci lokálního kontentu i rozvoj digitálních aktiv v oblasti vysílání. Pokud jde o oblast e-commerce, nepovažujeme ji za zcela nezbytnou součást aktiv lineárních televizí, nicméně z pohledu ProSieben se vybudováním tohoto pilíře podařilo vytvořit významnou hodnotu, ze které bude společnost v následujících letech benefitovat,“ doplnil Miškovič.





Reklama




Vybrané články