Quantcast

Fanouškům začínají sportovní žně: Evropská házená a fotbal

| redakce | tisk

To nejlepší ze španělské fotbalové La Ligy se objeví již tento týden na obrazovkách Sport1. Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid a Valencia si to rozdají v novém vyřazovacím formátu Supercopa de Espańa, tedy ve španělském Superpoháru 2019-2020.

Vedle fotbalu na diváky Sport1 a Sport2 čeká i nejlepší evropská házená. Již 9. ledna začíná 14. evropský šampionát, který se vůbec poprvé v historii bude hrát ve třech zemích, a to v Rakousku, Norsku a Švédsku.

Fotbal na Sport1
Doposud měly právo usilovat o zisk krásné trofeje pouze dva týmy. Nyní, vůbec poprvé v historii této tradiční fotbalové události, jsou účastníky hned čtyři mužstva. Nejlepší dva kluby z minulé sezóny španělské ligy a k tomu finalisté poháru Copa del Rey. Speciální miniturnaj se odehraje na multifunkčním stadionu „King Abdullah Sports City“ ve městě Džidda v Saúdské Arábii.

Semifinálová klání jsou na programu ve středu 8. ledna a ve čtvrtek 9. ledna od 20 hodin a oba zápasy bude živě přenášet Sport1. Listopadový los rozhodl o tom, že ve středečním duelu si to rozdají Valencia a Real Madrid, ve čtvrtek proti sobě nastoupí Barcelona a Atlético Madrid. Pokud favorité zvítězí, nelze vyloučit, že ve finále, které je na programu v neděli 12. ledna v 19:00 (na Sport1), uvidíme první letošní El Clássico, tedy největší fotbalové derby planety.

Hráči jako Lionel Messi, Luis Suárez, Luka Modrić nebo mladý nástupce Cristiana Ronalda, Joăo Félix, poutají pozornost celého fotbalového světa a všichni by se měli výrazně podepsat pod události vyrovnaných fotbalových bitev prestižní soutěže. Obhájcem vítězství je Barcelona, která naposledy získala rekordní třináctý primát v Superpoháru.

Díky exkluzivní tříleté dohodě, budou Sport1 a Sport2 vysílat i následující dva ročníky soutěže (2020-2021 a 2021-22).

Evropská házená na Sport1 a Sport2
Sport1 a Sport2 nabídnou zhruba 30 tradičních turnajových přenosů, v nichž se mimo jiné představí i čeští reprezentanti, kteří v základní skupině (preliminary round) budou bojovat se Severní Makedonií, Ukrajinou a domácími Rakušany. Všechna utkání ve skupině ve státní hale ve Vídni.

Poprvé bude na turnaji působit dohromady 24 výběrů a samozřejmě nespočet těch největších jmen současné mužské házené. Mezi obhájci evropského primátu ze Španělska například zkušený Daniel Sarmiento nebo pivotmani Julen Aguinagalde a Joan Cańellas. V reprezentaci domácího Švédska, které bylo před dvěma lety na turnaji v Chorvatsku stříbrné, figurují osobnosti jako Kim Andersson, Niclas Ekberg či Mattias Zachrisson. Francii potom za úspěchem potáhne jako vždy elitní střelec z Paris Saint-Germain, Nikola Karabatić.

zdroj: AMC





Reklama




Vybrané články