Quantcast

Barrandov News vysílá více hudebních klipů

| redakce | tisk

Od pondělí 6. ledna 2020 se mírně upravilo programové schéma televizní stanice Barrandov News, kterou provozuje společnost Barrandov MUZIKA. Více vysílacího času je věnováno hudebním pořadům.

Barrandov News vysílá od tohoto týdne hudební klipy od zhruba půlnoci až do cca třinácté hodiny. Rozšíření vysílacího času pro hudební pořady souvisí s nedávným upozorněním Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), která upozornila provozovatele, že nedodržuje licenční podmínky, které stanici stanovují, že se bude jednat o program tématicky zaměřený převážně na českou a slovenskou hudební a s hudbou související tvorbu.

Sídlo TV Barrandov (foto: TV Barrandov)
▲ Sídlo TV Barrandov (foto: TV Barrandov)

Regulátor ve své analýze zjistil, že ve sledovaném období od 4. do 10.3.2019 v celkové stopáži 108:04:58 hodin činila hudební tvorba a s hudbou související tvora jen 45:31:04 hodin, tedy méně než 50 procent vysílacího času.

RRTV začátkem listopadu stanovila provozovateli lhůtu k nápravě 60 dní ode dne doručení upozornění.

Ze změn pro diváky to není vše. Od úterý 7. ledna 2020 je program Barrandov News technicky dostupný pro méně televizních diváků. Stanice zmizela z celoplošného přechodového DVB-T2 multiplexu 12 a zůstala tak jen ve staré regionální DVB-T síti 8 (RS8), kterou ale nemohou přijímat všechny české domácnosti z důvodu omezeného pokrytí na krajská města a nejbližší okolí.





Reklama




Vybrané články