Quantcast

Skylink chystá zakódování programů Šlágr TV a Šlágr 2

| redakce | tisk

K významné změně v distribuci populárních hudebních programů Šlágr TV a Šlágr 2 dojde na česko-slovenské satelitní platformě Skylink. Provozovatel této DTH služby chystá zakódování obou programů.

Programy budou po zakódování dostupné na všech aktivních kartách Skylinku. Změnu ve vysílání zaregistrují jen satelitní diváci, kteří sledují jen volně vysílané programy ( FTA).

"Programy Šlágr TV a Šlágr 2 zakódujeme," uvedl webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která platformu Skylink provozuje. "Takto jsme dohodnuti s provozovatelem," dodal.

Novinky Skylinku
▲ Novinky Skylinku

Šlágr TV od svého spuštění 1. srpna 2012 na satelitu Astra 3B byl šířen jako FTA kanál z kapacity společnosti Towercom. Tato distribuce ale byla začátkem tohoto roku ukončena a byla nahrazena novou volnou distribucí v multiplexu operátora M7 Group. Volné vysílání stanice Šlágr TV skončí patrně začátkem dubna 2020. Termín se může ještě změnit s ohledem na požadavky vysílatele.

Druhý program Šlágru, pojmenovaný jednoduše Šlágr 2, začal vysílat v listopadu 2017. V nabídce Skylinku se tato stanice objevila 12. června 2018. Od počátku bylo vysílání kryptováno a dostupné jen s aktivními kartami Skylink. V závěru roku 2019 došlo k odkódování programu - na její pozici se totiž plánovala nová distribuce Šlágr TV s ohledem na plánovaný konec původní modulace u původního distributora. Společnost M7 Group stihla den před Silvestrem spustit novou distribuci Šlágr TV a původní pozice stanice Šlágr 2 mohla i nadále šířit tento program. Volný signál Šlágru skončí pravděpodobně již v úterý 11. února 2020. Termín zakódování se ale může změnit (zakódování může být odloženo).

Programy Šlágr TV a Šlágr 2 jsou určeny pro všechny diváky, kteří vyhledávají lidovky, dechovky, harmoniky, trampské a osvědčené šlágry.

technické parametry - Šlágr TV:

• Astra 3B (23,5°E), freq. 12,070 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA

technické parametry - Šlágr 2:

• Astra 3B (23,5°E), freq. 11,876 GHz, pol. H, SR 29900, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA





Reklama




Vybrané články