Quantcast

Platforma Tring šíří kanály Top Media

| redakce | tisk

Mediální skupina Top Media z Albánie začala vysílat z transpondéru satelitní platformy Tring TV na družici Eutelsat 16A (16°E). Kanály Top Channel a Top News se objevily FTA na kmitočtu 11,139 GHz, což je nová kapacita operátora Tring.

Top Media již mnoho let využívá satelit Eutelsat 16A (16°E) pro šíření svých programů. Doposud byly tyto programy zajišťovány přes jinou platformu DigitAlb, s níž je spojena.

Top Channel HD je kryptován systémem Conax a Top News (SD) vysílá FTA. Programy se nacházejí na kmit. 10,776 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/5, DVB-S2/8PSK.

Top Channel - záběr z příjmu stanice
▲ Top Channel - záběr z příjmu stanice

Rodina Hoxha ovládá největší mediální skupinu v Albánii, Top Media, která se skládá z televizních programů Top Channel a Top News a rozhlasové stanice Top Albania Radio, satelitní platformy DigitAlb a řadu jiných firem. Top Media byla založena Dritanem Hoxhem, původně kontroverzním obchodníkem s kávou, který se později proslavil jako "digitální průkopník" v regionu. Hoxha založil mediální impérium v roce 1998 a o tři roky později spustil plnoformátovou televizní stanici Top Channel.

Top News - záběr z příjmu stanice
▲ Top News - záběr z příjmu stanice

Na konci roku 2004 byla spuštěna satelitní platforma DigitAlb, která dále posílila mediální konglomerát. Dritan Hoxha zemřel 23. května 2008 během dopravní nehod s jeho Ferrari 599.

technické parametry - Top Channel, Top News:

• Eutelsat 16A (16°E), freq. 11,139 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/5, DVB-S2/8PSK, FTA

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články