Quantcast

ČRa připraveny na distribuci ČT3 v DVB-T2 multiplexu 21

| redakce | tisk

Česká televize spustí již v pondělí 23. března v 9:00 hodin nový televizní kanál ČT3. Stanice bude od svého spuštění dostupná v rámci pozemního vysílání v DVB-T2 multiplexu 21 (PS11), který patří ČT a provozují ho pro ni České Radiokomunikace (ČRa).

Když jsme mluvili o výhodách přechodu na DVB-T2, přesně toto jsme měli na mysli, nový standard dává prostor pro vznik nových kanálů,“ říká generální ředitel CRA Vít Vážan. „Podporujeme Českou televizi v jejím úsilí, po technické stránce je vše připraveno a nový kanál může být 23. března v 9 hod. spuštěn,“ dodává Vít Vážan.

ČT3 naladí i diváci na dalších distribučních platformách - na satelitu i v kabelových sítích. Ve starém pozemním vysílání v DVB-T nebude program poskytován. Diváci pozemního vysílání mohou na celém území České republiky přijímat programy ČT z DVB-T2.

Nová stanice bude vysílat denně od 9:00 do 17:25 hodin. Vysílání bude cílit na seniory. Programová nabídka se bude opírat o výběr ze zlatého televizního fondu, tematické magazíny i základní informační servis.





Reklama




Vybrané články