Quantcast

Canal+ v Polsku změní název na Canal+ Premium

| redakce | tisk

Ve čtvrtek 23. dubna 2020 polský regulátor médií KRRiT (Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji) vyhověla žádosti subjektu televizního vysílání - ITI Neovision - na přejmenování televizního kanálu CANAL+ na CANAL+ Premium.

Stanice plánuje vysílat pod nový názvem od pátku 1. května 2020.

CANAL+ je stanice s obecným zaměřením. Program zahrnuje filmy, seriály, zábavní pořady a sportovní přenosy. Kanál se vysílá v Polsku od roku 1994. V roce 2011 byla spuštěna verze ve vysokém rozlišení (HDTV).

Vysílatelem CANAL+ na polském trhu je společnost ITI Neovision. Akcionáři jsou Skupina CANAL+ (51%), Discovery (32%) a Liberty Global (17%). V současné době mají k programu přístup abonenti Platformy CANAL+, Orange TV Polska a klienti kabelových a IPTV sítí.

Po změně názvu na CANAL+ Premium bude program dostupný u stejných operátorů se stejnou programovou nabídkou.

Zdá se, že po změně názvu programu CANAL+ na CANAL+ Premium by mohla společnost ITI Neovision používat název CANAL+ pro svoji satelitní platformu - aktuálně ji nazývá Platforma Canal+. Jedná se zatím o spekulaci. Provozovatel přejmenování DTH služby zatím nepotvrdil. Sesterská platforma ve Francii se od 1. srpna 2019 jmenuje CANAL+ (dříve CANAL a ještě předtím CanalSat).

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články