Quantcast

Kabelio odstartuje v polovině října

| redakce | tisk

Nová švýcarská televizní platforma s názvem Kabelio zahájí provoz v polovině října letošního roku. Technické testy služby Kabelio probíhají již několik dní na satelitním systému Eutelsat Hot Bird na pozici 13°E.

Pro potřeby nové DTH služby Kabelio využívá operátor jeden transpondér na satelitu Eutelsat Hot Bird 13C k distribuci 25 HD programů ze Švýcarska, Německa, Francie, Itálie i Velké Británie.

Kabelio šíří řadu programů, které doposud nebyly šířeny přes satelit nebo v HD - například švýcarské programy 3+ HD, 4+ HD, 5+ HD, 6+ HD, TV24 HD, TV25 HD, S1 HD, TeleZüri HD, Acht HD, dále rakouské veřejnoprávní stanice ORF Eins, ORF 2, německé stanice Das Erste HD, ZDF HD, německé privátní kanály ve švýcarské mutaci RTL Schweiz HD, RTL 2 Schweiz HD, Sat.1 Schweiz HD, ProSieben Schweiz HD, kabel eins Schweiz HD, francouzské komerční stanici ve verzi pro švýcarský trh TF1 Suisse a M6 Suisse, italskou Canale 5 HD a britské programy BBC One HD, BBC Two HD a ITV 1 HD. V nabídce bude také program France 2 HD. Ten bude poskytován z jiné kapacity na pozici 13°E.

Titulní stránka projektu Kabelio
▲ Titulní stránka projektu Kabelio

Signál všech programů je trvale kryptován systémem PanAccess. Stejný systém podmíněného přístupu využívá i slovenská platforma Fotelka (Pantelio) a africká služba Satelio.

Kabelio bude televizní služba určená pro švýcarské domácnosti, které jsou v oblasti bez kabelové televize a mohou sledovat programovou nabídku z pozice 13°E. Pro příjem programů bude nutný přístupový modul PanAccess, který zájemce pořídí u prodejců elektro spotřebičů. S modulem bude dodáván tříměsíční bezplatný přístup k celé programové nabídce Kabelio. Po zkušebním období si bude moci divák aktivovat službu na dalších 3, 6 nebo 12 měsíců. Modul Kabelio včetně bezplatného přístupu k programům na tři měsíce je nabízen za cenu 59 franků. Aktivace na 3, 6 nebo 12 měsíců bude nabízenou za 49, 79, resp. 149 franků.

Přístupový modul Kabelio je určen výhradně k použití služby na území Švýcarska. K aktivaci modulu Kabelio je vyžadována švýcarská adresa.

technické parametry - Kabelio:

• Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), freq. 11,096 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, CA PanAccess

technické parametry - Kabelio (France 2 HD):

Eutelsat Hot Bird 13B (13°E), freq. 11,681 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, CA PanAccess

zdroj: infosat.de + vl.info





Reklama




Vybrané články