Quantcast

Tring Digital testuje nově i na 42E

| redakce | tisk

Chystá operátor albánské satelitní placené televize Tring Digital (Tring TV) stěhování své služby na jiný satelit? Nebo zůstane na stávající družici Eutelsat 16A? To se patrně rozhodne po probíhajících testech.

Provozovatel zmíněné služby v tomto týdnu zahájil testy na řeckém satelitu Hellas Sat 4 na pozici 39°E. Dnes se programy operátora objevily také na turecké telekomunikační družici Türksat 3A (42°E).

Tring Action HD - záběr z příjmu stanice
▲ Tring Action HD - záběr z příjmu stanice

Vstup na pozici 42°E je poměrně překvapivý - pozici a kapacitu na satelitech Türksat 3A a Türksat 4A primárně využívají veřejnoprávní, komerční a placená televize z Turecka. Žádný zahraniční vysílatel nevyužívá na pozici 42°E celý transpondér pro poskytování svých služeb. Nicméně na pozici 42°E je dostatek transpondérů, které mohou poskytnout výborné pokrytí požadovaného území i pro klienty ze zahraničí.

Tring Digital využívá na pozici 42°E jeden transpondér - multiplex šíří na kmitočtu 12,729 GHz. V rámci paketu jsou šířeny placené programy, které byly v době publikování zprávy šířeny nekódovaně ( FTA) a příjem byl tedy možný na takřka libovolném set top boxu s podporou DVB-S2 a MPEG-4.

TIP TV - záběr z příjmu stanice
▲ TIP TV - záběr z příjmu stanice

technické parametry - Tring Digital:

• Türksat 3A (42°E), freq. 12,729 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK

šířené programy:

Vizion Plus HD, TV Klan HD, Klan Plus, 3 Plus, RTV 21 Sat, Fax News, Report TV, Kanali 7, Tring Tring, TIP TV, Living Albania HD, Jolly HD, Kanal D Drama HD, Smile, Tring Shqip, Tring Super HD, Tring Action HD, Tring Life, Tring Comedy, Tring Fantasy, Tring Planet, Tring World a Tring Sport News.

Tring Fantasy - záběr z příjmu stanice
▲ Tring Fantasy - záběr z příjmu stanice

Upozornění: Distribuce programů Tring Digital na 42°E má testovací charakter. Během testovacího období může dojít k úpravě vysílacích parametrů, případně i k zakódování programů.

Tring Digital doposud poskytuje svoji placenou televizi ze satelitu Eutelsat 16A na pozici 16°E.

zdroj: flysat + vl.info





Reklama




Vybrané články