Quantcast

EVOLVEO Hybrid Box T2 - univerzální multimediální přehrávač s DVB-T2

| redakce | tisk

EVOLVEO představuje další z řady multimediálních center. EVOLVEO Hybrid Box T2 je multifunkční zařízení, které spojuje set-top box pro přechod na DVB-T2 a multimediální Android centrum pro rozšíření možností připojeného televizoru.

Nový EVOLVEO Hybrid Box T2 je odpovědí značky EVOLVEO na poptávku uživatelů, která se objevila v souvislosti s plošným přechodem na nový DVB-T2 vysílací standard, kdy klasické set-top boxy zprostředkovávají „pouze“ funkci přijímače nového formátu vysílání a chybí jim podpora rozšířených funkcí, jako je například Video On Demand (VOD), sdílení médií pomocí služby DLNA, připojení k internetu, správa vlastní video knihovny apod.

Novinka značky EVOLVEO k funkci set-top boxu přidává požadované funkce a stává se současně multimediálním univerzálním přehrávačem a přijímačem pro většinu uživatelů na současném trhu. Důraz je také kladen na podporu českého a slovenského prostředí pro snadné ovládání a instalaci. Zařízení obsahuje čistou verzi Android verze 9 Pie (AOSP) bez přidaných nadstaveb. Tím je umožněno běžným i náročným uživatelům využívat pokročilé funkce, aplikace a streamovací služby dostupné z knihovny Google Play.

Balení Evolveo Hybrid Box T2 (foto: výrobce)
▲ Balení Evolveo Hybrid Box T2 (foto: výrobce)

Jádrem zařízení je čtyřjádrový 64bitový procesor 1,8 GHz ARM Cortex A53, grafický čip Mali-450 MP 750 MHz, 3GB operační paměť a 16GB vnitřní paměť. K internetu lze připojit EVOLVEO Hybrid Box T2 pomocí duální WiFi 2,4/5,8 GHz, 802.11 b/g/n/ac nebo ethernetové LAN sítě, případně pomocí konektoru RJ45 s rychlostí 100 Mbps. Pro výstup obrazu je použito rozhraní HDMI standardu 2.0 s podporou HDR10+ (zpětně kompatibilní se staršími HDMI). Pro zvuk mohou uživatelé využít konektor pro optický zvukový výstup (SPDIF). K zařízení se dají připojit periferie nebo externí disk pomocí portů USB 3.0 nebo USB 2.0 (celkem dva USB porty). Dále je k dispozici slot na microSDHC/SDXC kartu. Nechybí ani podpora Bluetooth 4.2

Přijímač Evolveo Hybrid Box T2 s dálkovým ovládáním (foto: výrobce)
▲ Přijímač Evolveo Hybrid Box T2 s dálkovým ovládáním (foto: výrobce)

EVOLVEO Hybrid Box T2 má DVB-T/T2/C tuner, který podporuje aktuálně končící digitální (DVB-T), nastupující digitální (DVB-T2) a kabelové (DVB-C) připojení. Ladění programů a ovládání je řešeno dedikovanou aplikací, která je předinstalovaná v zařízení. Automatické spuštění této aplikace je možné nastavit ihned po zapnutí. Nechybí oblíbené funkce jako EPG (podpora časového nahrávání), automatické ladění a třídění kanálů, TimeShift, rodičovský zámek, teletext, české titulky a další funkce.

Zadní panel přijímače Evolveo Hybrid Box T2 (foto: výrobce)
▲ Zadní panel přijímače Evolveo Hybrid Box T2 (foto: výrobce)

Zařízení je navrženo jako fanless, což znamená zcela tichý provoz bez ventilátoru s pasivním chlazením. Rozměry zařízení jsou 115 × 125 × 30 mm a jeho hmotnost je 200 g.

Menu přijímače Evolveo Hybrid Box T2 (foto: výrobce)
▲ Menu přijímače Evolveo Hybrid Box T2 (foto: výrobce)

Multimediální zařízení EVOLVEO Hybrid Box T2 je dostupné prostřednictvím sítě internetových obchodů a vybraných prodejců. Doporučená koncová cena je 2 490 Kč včetně DPH. K multimediálním centrům EVOLVEO je k dispozici celá řada příslušenství a doplňků pro větší a pohodlnější uživatelské zážitky.

zdroj: PR článek





Reklama




Vybrané články