Quantcast

Eutelsat spustil Sat.tv s EPG pro FTA kanály

| redakce | tisk

Satelitní operátor Eutelsat dále vyvíjí vlastní službu Sat.tv - vylepšený elektronický programový průvodce (EPG) pro FTA kanály, kterou uvedl v dubnu 2016. Zpočátku byla služba k dispozici pouze prostřednictvím webových prohlížečů a mobilních aplikací se systémem Android a iOS a nyní se očekává, že bude k dispozici na kompatibilních satelitních přijímačích určené pro FTA programy z pozice 7°W/8°W.

Služba Sat.tv byla spuštěna v roce 2016 a nejprve obsahovala EPG pouze pro FTA kanály ze satelitů Eutelsat Hot Bird na orbitální pozici 13°E. Po roce byla služba rozšířena také o kanály z pozic 7°W/8°W. V roce 2017 navíc Eutelsat zahájil testy Sat.tv na bázi HbbTV na pozici 13°E.

Nová verze Sat.tv je primárně připravena pro kompatibilní satelitní přijímače nejprve pro FTA programy pouze z orbitální pozice 7°W/8°W, kde jsou obyvatelům Středního východu a severní Afriky šířeny především stanice v arabském jazyce. V průběhu času bude služba Sat.tv rozšířena o další orbitální pozice, které provozuje Eutelsat.

Sat.tv (foto: Getty Images)
▲ Sat.tv (foto: Getty Images)

Eutelsat uvádí, že se jedná o komplexní a vždy aktuální seznam kanálů. Všechny programy jsou automaticky instalovány do satelitních přijímačů s pevným číslováním. Přijímače mají být automaticky zaktualizovány přes noc. Nové kanály se díky tomu okamžitě objeví v seznamu, aniž by bylo nutné je znovu vyhledávat.

Kanály v EPG mají být prezentovány s názvem, logem a žánrem kanálu v místním jazyce (včetně arabštiny), aby divákům poskytly snadnou grafickou navigaci.

Služba Sat.tv pro satelitní FTA přijímače je k dispozici pouze u přijímačů, které projdou procesem certifikace. Na webových stránkách Eutelsatu v současné době chybí jakýkoliv seznam kompatibilních přístrojů se službou Sat.tv.

zdroj: satkurier.pl + Eutelsat





Reklama




Vybrané články