Quantcast

Rai se připravuje na vysílání v ultra rychlých sítích

| redakce | tisk

Představenstvo Rai, které se dnes sešlo ve Viale Mazzini (budova Rai) a kterému předsedal prezident Rai Marcello Foa za přítomnosti generálního ředitele Rai Fabrizia Saliniho, jednomyslně pověřilo právě generálního ředitele, aby se aktivně účastnil na iniciativách a jednáních u kulatých stolů, ohledně budování jednotné vysokorychlostní sítě na které by se podílela Rai společně s TIM, Open Fiber a možná i s Mediaset.

Rai má zaručit neutralitu sítě a rozvoj infrastruktur. Rozhodnutí bylo učiněno po vyslechnutí technologického ředitele Stefana Ciccottiho. Správní rada zkoumala problémy spojené s rozvojem ultra širokopásmového připojení prostřednictvím různých iniciativ, k nimž se Rai zavázala, včetně sítě pro vysílání televizního obsahu v ultra vysokém rozlišení přes optické sítě.

Rai již v minulosti několikrát deklarovala, že budoucnost vidí ve vysílání pomocí vysokorychlostních sítí a ona sama by chtěla takovouto síť provozovat přes společnost Rai Way.

Experimentální studio Rai v Turíně již před dvěma lety vyzkoušelo s velmi dobrými výsledky vysílání i ve formátu 4K přes sítě 5G.

zdroj: Rai, franck





Reklama




Vybrané články