Quantcast

Covidové speciály na Nat Geo

| redakce | tisk

Vzhledem k tomu, že svět zachvátila pokračující krize COVID-19, není snadné přemýšlet o tom, co by mohlo následovat. Ale lidé v první linii vědy vědí, že to nejhorší ještě může přijít.

Co tedy můžeme udělat, abychom zabránili další nákaze, než bude příliš pozdě? Vědci na celém světě se snaží zabránit katastrofě a jejich úsilí představuje nejdůležitější vědeckou misi celé generace.

Vzhledem k tomu, že nové smrtící viry jsou v posledních letech stále častější, přichází National Geographic s premiérou 3 dokumentů na toto téma. Dokument přináší drsné a mrazivé příběhy hrdinných odborníků snažících se identifikovat řetězec událostí, které by mohly způsobit další globální pandemii.

Lovci virů (foto: Nat Geo)
▲ Lovci virů (foto: Nat Geo)

Premiérové pořady 20.11 na TV National Geographic:

21:00 Lovci virů
22:00 Průlomové objevy: Bojovníci s virem
23:00 Od Eboly po Covid-19

Lovci virů
Dokument Lovci virů odhaluje mrazivé příběhy hrdinných odborníků, kteří vedou nejdůležitější vědeckou misi této generace. Epidemiolog Christopher Golden a zahraniční korespondent ABC News James Longman natáčeli s vědci, kteří propojují kultury, nemoci a prostředí, aby objevili vzorce, které způsobují globální zdravotní krize.

Lovci virů (foto: Nat Geo)
▲ Lovci virů (foto: Nat Geo)

Průlomové objevy: Bojovníci s virem
Vědci, lovci virů, lékaři i osobnosti veřejného života bojují proti virům warpovou rychlostí.

Od eboly po Covid-19
Dokument přináší ohlédnutí za varovnými signály pandemie eboly v roce 2014, zatímco svět bojuje s COVID-19.

zdroj: NGC





Reklama




Vybrané články