Quantcast

Eurosport představil UCI Track Champions League

| redakce | tisk

První závod zbrusu nové cyklistické série UCI Track Champions League se pojede ode dneška přesně za rok. Mezinárodní cyklistická unie (UCI) a Eurosport Events, v návaznosti na březnové oznámení z Berlína, nyní odtajnily oficiální název, logo, krátký informativní teaser, upravený harmonogram a jména hvězdných ambasadorů.

UCI Track Champions League
UCI Track Champions League, původně oznámená v březnu pod pracovním názvem UCI Track Cycling World League, se má stát jednou z nejvíc vzrušujících a dynamických událostí cyklistického kalendáře. Klade si za cíl rozšířit globální fanouškovskou komunitu dráhové cyklistiky o nové členy, a to kladením důrazu na rychlé závody a tratě kratšího formátu. V nich totiž na každém závodu opravdu záleží, soupeření bude dramatické, a kvalifikovat se zvládnou pouze ti nejlepší z nejlepších.

Odhalením nové identity učinily UCI a Eurosport Events první krok k proměně vnímání dráhové cyklistiky. Zvolený název odráží společný závazek obou subjektů k vytvoření platformy pro soupeření prestižních a elitních jezdců v dílčích závodech. Tučné kruhovité logo odkazuje k drahám samotným, překrývající diagonály pak znázorňují cyklisty dosahující na svých strojích vysokých rychlostí. Snaží se tak zachytit atmosféru zcela nového typu cyklistického šampionátu, s důrazem na jedinečné parametry dráhových tratí a příznivce cyklistiky po celém světě.

Eurosport představil UCI Track Champions League
▲ Eurosport představil UCI Track Champions League

Rok dráhové cyklistiky
Zájem o dráhovou cyklistiku tradičně dosahuje svého maxima během olympijských her. UCI Champions League by měla být grandiózním závěrem každého ročníku této dechberoucí disciplíny. S olympijskými hrami v Tokiu odloženými na příští rok, říjnovým světovým šampionátem v dráhové cyklistice v Turkmenistánu a šesti ikonickými evropskými velodromy v rámci UCI Track Champions League se dá očekávat, že se dráhoví cyklisté v roce 2021 ocitnou v centru dění cyklistického světa.

UCI a Eurosport Events byly nuceny pozměnit původní program závodů pilotní sezóny. Začít se mělo už v listopadu 2021, poslední závod se měl jet v únoru 2022. Teď se počítá s tím, že se jednotlivé závody UCI Champions League pojedou v průběhu šesti po sobě jdoucích víkendů v listopadu a prosinci 2021.

Těsnější rozvrh ale plně svědčí formátu založenému na akční podívané. Cyklistky i cyklisté budou soutěžit o prvenství hned v několika kategoriích - v individuálním sprintu, keirinu, vylučovacích závodech a scratchi. Závody proběhnou vždy v rámci jednoho dne, na každý z nich připadne pravidelné dvouhodinové okno v živém vysílání během každého z šesti víkendů. Půjde tak ještě o vypjatější podívanou, než se původně očekávalo. Fanoušci se mohou každý víkend těšit na nové cyklistické příběhy ze závodů UCI.

Devět jezdců s nejlepším umístěním v žebříčcích individuálního sprintu a keirinu se společně s medailisty hromadných závodů z dráhového MS stanou součástí užšího výběru na první UCI Track Champions League. Účastníci UCI Track Champions League mohou získat body pro příští MS v dráhové cyklistice.

Ambasadoři odtajněni
Roli ambasadorů UCI Track Champions League přijaly dvě legendy mezinárodní olympijské dráhové cyklistiky - Kristina Vogelová a Sir Chris Hoy. Němce Vogelové se za její bohatou kariéru podařilo získat jedenáctkrát titul mistryně světa, podobných úspěchů dosahovala i na olympijských hrách. Z nich má doma dvě zlaté medaile a jednu bronzovou. Brit Hoy je dokonce vůbec nejúspěšnějším dráhovým cyklistou historie. Na svém kontě má šest zlatých olympijských medailí, jedenáct titulů mistra světa a čtyřiatřicet prvenství ze závodů světového poháru.

Vogelová a Hoy se budou přímo podílet na televizním vysílání debutového ročníku UCI Track Champions League. Dráhovou Ligu mistrů přinese divákům Eurosport, kterému se již roky přezdívá „Domov cyklistiky“, a jeho sesterská streamovací platforma Global Cycling Network. Díky práci produkčního týmu se nejproslulejší cyklistické závody stanou přístupnými milionům diváků, a to prostřednictvím inovativního digitálního obsahu, který je vytvářen přesně podle přání fanoušků.

Oficiální spuštění UCI Track Champions League proběhne až v březnu 2021, kdy budou známy všechny detaily o formátech jednotlivých závodů i cenách pro vítěze. Čekání si však lze zkrátit krátkým teaserem z produkce UCI a Eurosport Events, ve kterém se organizátoři snažili zachytit atmosféru toho, co nás čeká. Film je dostupný ke shlédnutí na webových stránkách ucitrackchampionsleague.com.

zdroj: Eurosport





Reklama




Vybrané články