Quantcast

Kanály Eurosport a Discovery zmizí i z Plustelky

| redakce | tisk

Sportovní kanály Eurosport a dokumentární Discovery zmizí z nabídky dalšího operátora placené televize. K 1.1.2021 budou stanice Eurosport 1, Eurosport 2 a Discovery Channel vyřazeny z nabídky slovenské terestrické placené televize Plustelka.

Vedle této změny bude stávající program Film+ nahrazen programem AMC.

Místo těchto programů bude Plustelka nabízet stanice Nova Sport 1 HD, National Geographic a nově zmíněný program AMC. Informuje o tom portál Živé.sk.

Důvodem vyřazení programů Eurosport a Discovery jsou podle zmíněného webu údajně vyšší poplatky Discovery/Eurosporty za programy a požadavek nabízet co nejvíce programů z jeho portfolia.

To mohou být důvody, proč programy americké skupiny Discovery skončily na konci května letošního roku v česko-slovenské satelitní platformě Skylink. Za měsíc budou programy vypnuty i v sesterské DTH službě freeSAT, kde distribuční smlouva končí k 31.12.2020.

Plustelka vedle uvedených programových změn hodlá zařadit do své nabídky zpravodajskou televizi TA3, která před necelým měsícem ukončila pozemní FTA vysílání. Jednání stále probíhají.





Reklama




Vybrané články