Quantcast

Skončí TV Markíza v kabelové UPC?

| redakce | tisk

Programy televizní skupiny Markíza by mohly skončit v nabídce kabelové televize UPC. Na konci tohoto měsíce UPC vyprší smlouva na šíření programů Markízy a dalších programů sesterské TV Nova.

Operátor tvrdí, že provozovatel Markízy požaduje výrazné navýšení poplatků za každého zákazníka - o 30 procent. Píše o tom portál Živé.sk. Podle Markízy o dramatické navýšení cen nejde a všichni ostatní operátoři mají s provozovatelem uzavřenou smlouvu.

Markíza na Slovensku provozuje stanice TV Markíza, Doma, Dajto a časově posunutou verzi Markíza +1. Vedle těchto programů poskytuje vysílatel další programy pod značkou české Novy - konkrétně stanice Nova International, Nova Sport 1 a Nova Sport 2.

Skupina Markíza (foto: Markíza)
▲ Skupina Markíza (foto: Markíza)

Slovenské UPC tvrdí, že diváci opouštějí běžnou televizní službu a přecházejí od lineární televize na streamovací služby, které stále rostou. Markíza naopak uvádí, že "lidé stále milují lineární televizi".

Digitální kabelovou televizi UPC na Slovensku využívá více než 140 tisíc abonentů. Dalších zhruba 30 tisíc zákazníků využívá analogovou TV.





Reklama




Vybrané články