Quantcast

Některé ruské kanály připravují kódování satelitního signálu

| redakce | tisk

Některé ruské televizní stanice připravují zakódování satelitního signálu. Nejblíže je k tomu Telekanal Rossiya, který k zakódování přistoupí v květnu 2006. Program bude kódován systémem BISS. Důvodem k zakódování obsahu stanice jsou požadavky držitelů vysílacích práv, kteří nabízejí provozovateli práva k pořadům jen na území Ruska, nikoliv na celou Evropu a Asii, kde je možné program naladit především v C pásmu. Termín k zakódování stanice Telekanal Rossiya nebyl vybrán náhodně. V příštím roce se totiž koná MS ve fotbale a problém s právy se aktuálně týkají právě sportu.

RTR Planeta, mezinárodná verze stanice Telekanal Rossiya, zakódována nebude. Program je určen právě divákům v zahraničí a je složen především z pořadů, které lze bez problémů vysílat do všech kontinentů.

Stanice Kultura Telekanal bude vysílat pořady, na které jsou dostupná vysílací práva k nekódovanému satelitnímu šíření. Kultura Telekanal nebude kódován.

Mezinárodní verze sportovního kanálu Planeta Sport bude zakódována (opět) z důvodu vysílacích práv k přenosům. Termín zakódování zatím není znám.

zdroj: telesputnik.ru





Reklama




Vybrané články