Quantcast

DVB-T2: Prima v nižším rozlišení, programy bez T2 přípony

| redakce | tisk

V českých pozemních multiplexech došlo ke kosmetickým a technickým změnám. Prima, hlavní kanál české mediální skupiny FTV Prima, přešel na nižší rozlišení. Nově vysílá v rozlišení 1280x720p místo původního 1440x1080p.

Prima poskytuje v HD rozlišení 1280x720p v DVB-T2 téměř všechny své programy - tématické programy Prima COOL, Prima LOVE, Prima KRIMI, Prima MAX, Prima ZOOM a CNN Prima News a nově i hlavní kanál Prima. Časově posunutá verze programu Prima - tedy Prima +1 se vysílá v SD kvalitě (960x544p).

Prima k distribuci svých programů na pozemní vysílače využívá DVB-T2 multiplex 22, který provozuje společnost České Radiokomunikace.

Druhá změna v pozemním vysílání je víceméně kosmetického rázu - komerční programy se nyní vysílají bez přípony T2 v názvu stanice. Označení postrádalo už svůj smysl. Přechod na druhou generaci pozemního vysílání DVB-T2 byl ukončen na konci října loňského roku.

T2 v názvu měly doposud stanice Nova a Nova Cinema v síti Czech Digital Group (multiplex 23) a všechny programy u operátora Digital Broadcasting (multiplex 24). Příponu T2 v názvu mají nyní už jen programy České televize.





Reklama




Vybrané články