Quantcast

Rádio Západ v DAB+ multiplexu RTI cz

| redakce | tiskobrázek k článku: Rádio Západ v DAB+ multiplexu RTI cz

Společnost RTI cz s.r.o. zařazuje dnes 1. března 2021 svůj digitální rozhlasový multiplexu ve standardu DAB+ o novou rozhlasovou stanici - regionální program Rádio Západ.

Rádio je zaměřené převážně na regionální informace ze západních Čech a vstupem do digitálního rozhlasového vysílání podstatně rozšíří pokrytí a přispěje i k propagaci této platformy, např. formou spotů nebo rozhovorů o výhodách digitálního vysílání DAB+. Start rádia je plánován na 10 hodinu dopolední a vysílání začne na všech vysílačích multiplexu RTI cz DAB.

Logo Rádio Západ
▲ Logo Rádio Západ

Naladit rádio v DAB+ bude možné téměř po celých Západních Čechách, v Praze, na dálnici D5 a Českobudějovicku. Součástí vysílání budou i multimediální data, jako textové a obrazové informace z regionu, které se postupně budou rozšiřovat o názvy písniček, informace z regionu, počasí, dopravy nebo webkamery Českého hydrometeorologického ústavu.

Rádio Západ se tak stává další rozhlasovou stanicí, která chce aktivně podpořit rozvoj digitálního rozhlasového vysílání v České republice.

Mapa pokrytí DAB+ s programem Rádio Západ (mapa: RTI cz)
▲ Mapa pokrytí DAB+ s programem Rádio Západ (mapa: RTI cz)


Seznam DAB+ vysílačů rádia Západ
Plzeň (1kW, kanál 5B), Klatovy (1kW, kanál 5B), Třebouňský vrch (1kW, kanál 5B), Praha (1kW, kanál 5A), Beroun (1kW, kanál 5A), Příbram (0,3kW, kanál 5A), Karlovy Vary (0,5kW, kanál 5A), Jáchymov (1kW, kanál 9C), Javorník (1kW, kanál 7A), České Budějovice (1kW, kanál 7A)

Mapa pokrytí FM s programem Rádio Západ (mapa: RTI cz)
▲ Mapa pokrytí FM s programem Rádio Západ (mapa: RTI cz)

Seznam FM vysílačů rádia Západ
Plzeň a Domažlice 103 MHz, Karlovy Vary 105 MHz, Tachov a Železná Ruda 105,6 MHz





Reklama




Vybrané články