Quantcast

Skylink rozšiřuje kódování programů v Nagra MA

| redakce | tiskobrázek k článku: Skylink rozšiřuje kódování programů v Nagra MA

Stále více programů z nabídky česko-slovenské satelitní platformy Skylink v rámci simulcryptu používá nový systém podmíněného přístupu Nagra MA (Nagravision), švýcarské společnosti Kudelski.

Původní testy nového systému Nagra MA s CAID 181D začínaly na dvou programech. Dnes tento nový CA systém je úspěšně nasazen na 105 televizních stanicích z nabídky Skylinku na satelitu Astra 3B. Další programy s novým kódováním budou postupně přibývat. Některé stanice z nabídky operátora totiž stále nemají nové kódování připojené. To by se mělo v nadcházejících dnech změnit.

Nový systém Nagra MA (CAID 181D) bude sloužit pro nové přístroje, které se na trhu mají objevit v nadcházejících měsících.

Rodina u televizní obrazovky (foto: M7 Group)
▲ Rodina u televizní obrazovky (foto: M7 Group)

Aktuálně Skylink komerčně používá CA systémy Irdeto (CAID 0624, omezeně 0D96) a Viaccess Orca (CAID 0500, provider id 051910). Systém Nagra NA rozšíří CA systémy operátora. Do budoucna se počítá s útlumem zmíněného systému Irdeta s CAID 0D96.

Majitel Skylinku pro český a slovenský trh postupně přidává další CA systémy - Irdeto (CAID 0653) a Conax (CAID 0B02), které budou sloužit pro migrující zákazníky freeSATu ze satelitů Thor. Zahájení stěhování klientů freeSATu na satelit Astra má začít v dubnu a skončit na konci příštího roku.

Pro zákazníky Skylinku se nic nemění - všechny stávající CA systémy fungují ve stejném rozsahu.





Reklama




Vybrané články