Quantcast

Evropská liga a Evropská konferenční liga na RTVS

| redakce | tisk

Evropský fotbal zůstane na obrazovkách slovenské veřejnoprávní RTVS. Ta podepsala smlouvu s Evropskou fotbalovou unií (UEFA) a na základě ní získala vysílací práva na Evropskou ligu UEFA a novou Evropskou konferenční ligu pro sezóny 2021/2022, 2022/2023 a 2023/2024.

Zápasy z Evropské ligy vysílá RTVS již v aktuální sezóně.

RTVS uvedla, že zájem o evropské fotbalové šampionáty byl mezi slovenskými vysílateli velký. RTVS se podařilo v silné konkurenci úspěch a zabezpečit si vysílací práva na čtvrteční zápasy Evropské ligy UEFA a nové Evropské konferenční ligy. RTVS má flexibilní právo prvního výběru na tři následující sezóny. Vysílat také může sestřihy ostatních zápasů a magazín dodávaný od štábů UEFA.

Ambicí Evropské konferenční ligy, jako nové evropské klubové soutěže, je pomoci ukázat se na mezinárodní úrovni zemím, jejichž kluby mají jen nižší šanci se prosadit ve vyšších dvou evropských konfrontacích - Lize mistrů a zmíněné Evropské lize. Evropská konferenční liga nabídne příležitost klubům ze všech 55 členských zemí UEFA, přičemž vítěz si vybojuje účast v nadcházejícím ročníku Evropské ligy.





Reklama




Vybrané články