Quantcast

Slovenské licence pro TV Anabela a Chuck TV

| redakce | tiskobrázek k článku: Slovenské licence pro TV Anabela a Chuck TV

Na Slovensku novou odstartovat nové televizní kanály šířené na celé republice. Místní regulátor médií RVR (Rada pro vysílání a retransmisi) udělila licenci projektům TV Anabela a Chuck TV.

Obě stanice chtějí vysílat prostřednictvím pozemních vysílačů (DVB-T).

Za projektem TV Anabela je společnost Kaluma Media, s.r.o. z Dubnice nad Váhom. Stanice bude vysílat doplňkový obsah, který může pokrýt až 100% vysílacího času. Nový program má vysílat od 9:00 do 22:00 hodin a to 7 dní v týdnu. Hlavním jazykem vysílání bude slovenština.

logo RVR
▲ logo RVR

Na stejném zasedání RVR udělila také licenci bratislavské společnosti Spravca SK, s.r.o. pro televizní programovou službu Chuck TV. Stanice bude vysílat 24 hodiny denně a to 7 dní v týdnu ve slovenštině, češtině a angličtině.

Chuck TV pokryje minimálně 80 procent vysílacího času pořady - z toho 33,33% vyplní zábavní pořady, 16,67% vzdělávací relace, 16,67% vysílacího času zaplní dětské pořady, 12,5% dokumentární programy, stejný rozsah i publicistika a 8,33% vysílacího času bude věnováno zpravodajství. Zbývajících 20% vysílacího času vyplní doplňkové vysílání.

Součástí licence Chuck TV je doložka jiného veřejného přenosu - DVB-S2, IPTV, MMDS a KDS a doplňkových služeb - Chuck TV teletext, hybridní aplikace na bázi HbbTV, multimodální přístup prostřednictvím DVB titulků.





Reklama




Vybrané články