Quantcast

Express AM33 na nové pozici 11W

| redakce | tisk

Specialisté ruského satelitního operátora RSCC dokončili přesun telekomunikační družice Express AM33 z orbitální pozice 96,5°E na novou lokaci 11°W. Kosmický aparát během tohoto manévru urazil vzdálenost 31,7 milionu km, než dosáhl správné polohy.

Na složitém přesunu satelitu Express AM33 na novou pozici 11°W pracovalo 41 pracovníků Střediska řízení letů v Moskvě, Středisek kosmické komunikace v Železnogorsku a Dubně a stanice satelitní komunikace ve Vladimiru.

Satelit Express AM33 (foto: RSCC)
▲ Satelit Express AM33 (foto: RSCC)

Po čtyři měsíce odborníci nepřetržitě řídili družici a korigovali její trajektorii. V úterý 17. srpna 2021 dosáhl satelit Express AM33 plánované pozice. Posádky a cestující lodí ve většině částí Atlantského oceánu budou mít nyní přístup k internetu a komunikačním službám i v těch nejextrémnějších podmínkách.

"Průzkumy ukazují, že pro 92 % námořníků je jedním z rozhodujících faktorů při rozhodování o nástupu na loď dostupnost cenově dostupné, stabilní komunikace a dobrého přístupu k internetu. Možnost komunikovat s rodinou, příbuznými a přáteli bez omezení. Satelit Express-AM33 jsme přesunuli z východní na západní polokouli, aby osobní a nákladní lodě a jachty, jejichž trasy vedou přes Atlantik, mohly využívat služeb společnosti RSCC. A to za co nejlepších podmínek," zdůrazňuje Alexej Volin, generální ředitel společnosti RSCC (Russian Satellite Communications Company).





Reklama




Vybrané články