Quantcast

Testovací verze Open ATV 7.1 pro některé boxy s E2

| redakce | tisk

V minulém měsíci vývojový tým Open ATV představil testovací (alpha) verzi nové verze image pro vybrané set top boxy s populárním operačním systémem Enigma 2 (E2). I tentokrát tým přichází s vylepšením systému a aktualizací některých součástí OS E2.

Pro uživatele je patrně nejvýznamnější novinkou nasazení populárního multimediálního prostředí KODI ve verzi 20, který se ve verzi 7.0 představil v alpha verzi. Dále image Open ATV ve verzi 7.1 přináší aktualizaci knihoven a součástí jako například programovací jazyk Python je ve verzi 3.10.2, OE 5.1, OpenSSL je upgradováno na verzi 3.0.1.

Bootlogo Open ATV z předposlední verze 7.0 (foto: OpenATV)
▲ Bootlogo Open ATV z předposlední verze 7.0 (foto: OpenATV)

Open ATV 7.1 zatím není určeno k plnohodnotnému používání a je vytvořeno pro potřeby testů tvoření buildu - neobsahuje aktualizaci pluginů. Verze 7.1 je tak zatím určena jen pro uživatele, kteří chtějí prozkoumat novinky a vylepšení systému.

Uživatelé E2 set top boxů s Open ATV by měli zatím zůstat na image Open ATV v osvědčené verzi 6.4. Zatím není zcela dokončen vývoj ani předchozí verze 7.0.

Tým Open ATV podporuje širokou škálu E2 boxů, nicméně ne pro všechny modely je již nová verze 7.1 k dispozici. Zkušenější uživatelé si mohou vytvořit vlastní image, případně vyčkat na vydání oficiálního buildu.

Před instalací nového image by si měl uživatel řádně zazálohovat funkční konfiguraci svého image prostřednictvím průvodce v menu přijímače. Backup image je pak rychlá cesta, jak případně vrátit přijímač do původní podoby. Stránky projektu OpenATV najde zájemce na opena.tv.





Reklama




Vybrané články