Quantcast

Nová licence pro Nickelodeon, vrácená licence MTV Hungary

| redakce | tisk

Další lokální mutace zahraničního kanálu může vysílat s českou vysílací licencí. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém pátém zasedání konaného 22. března 2022 rozhodla o udělení licence pro stanici Nickelodeon.

Nová licence pro Nickelodeon provozovatele Viacom CBS Networks International Czech s.r.o. platí pro satelitní vysílání na území Dánska, Norska a Švédska.

Nickelodeon v nové mutaci bude přinášet televizní program zaměřený na dětského diváka, kterému nabídne americké animované a hrané seriály.

Regulátor zároveň informuje regulační úřady v EU, konkrétně v Dánsku a Švédsku, že na území těchto zemí se může vysílat program Nickelodeon s českou satelitní licencí, která platí 12 let.

Vysílatel, společnost Viacom CBS Networks International Czech, zároveň požádal o úpravu vysílací licence programu Nickelodeon Global, šířeného prostřednictvím satelitu a to o zúžení výčtu zemí, na kterých se program může vysílat o Dánsko, Norsko a Švédsko.

Stejný subjekt zároveň vrátil českou satelitní licenci na stanici MTV Hungary, která ukončí svůj provoz dne 31. března 2022 a ve stejný den zanikne i její licence. RRTV vydala provozovateli o této skutečnosti osvědčení.





Reklama




Vybrané články