Quantcast

UA TV z kapacity Telenoru na Thoru 5

| redakce | tisk

Norský satelitní operátor Telenor Satellite (TSBc) spustil distribuci ukrajinského mezinárodního televizního kanálu UA TV, který se z důvodu války na Ukrajině vysílá pod dočasným názvem Freedom TV.

Vysílání stanice je určeno především zákazníkům pay-tv platformy Allente v severní Evropě. Program je ale šířen volně ( FTA) ze satelitu Thor 5 (0,8°W) ze severského paprsku. Příjem je proto možný v celé zóně pokrytí. Signál je dostupný i v regionu střední Evropy s parabolami menších rozměrů (cca 80 cm) a tedy i dostupný zákazníkům českých a slovenských platforem jako Telly, T-Mobile SAT TV, Magio Sat a Nová Digi TV SK.

UA TV - Freedom TV - záběr z příjmu stanice
▲ UA TV - Freedom TV - záběr z příjmu stanice

Jde o první ukrajinskou stanici, kterou mohou přijímat zákazníci Allente a to od středy 6. dubna 2022. Program UA TV (Freedom TV) je po spuštění dostupný pro další diváky v Evropě.

Stanice Freedom TV začala vysílat 10. března 2022 ve 21:00 hodin kyjevského času a dočasně nahradila původní projekt UA TV na satelitu, v IPTV sítích a na YouTube. Cílem projektu je "otevřít oči Rusům". Iniciátorem projektu je prezident Volodymyr Zelenskyj.

UA TV - Freedom TV - záběr z příjmu stanice
▲ UA TV - Freedom TV - záběr z příjmu stanice

Program vysílá nejnovější zprávy z válkou zmítané Ukrajiny. Připomeňme, že 24. února 2022 Rusko zahájilo "speciální vojenskou operaci", jak prokremelský režim označuje invazi na Ukrajinu. V rámci svých aktivit Rusko bombarduje místní komunitu a civilní infrastrukturu a zároveň zabíjí místní obyvatele. Stanice informuje o průběhu událostí vysíláním společného informačního maratonu „Jenyni nowyny #UArazom“ největších veřejnoprávních a komerčních vysílatelů.

Freedom TV lze přijímat také ze satelitů Astra 4A (4,8°E) a Eutelsat Hot Bird 13°E. Ve všech případech se jedná o FTA distribuci.

technické parametry - UA TV:

• Thor 5 (0,8°W), freq. 11,357 GHz, pol. H, SR 24500, FEC 7/8, DVB-S/QPSK, FTA

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články