Quantcast

V Turecku skončil program Disney Channel

| redakce | tisk

Diváci v Turecku ztratili možnost příjmu televizní stanice Disney Channel Türkiye. Celodenní televizní stanice pro děti a mládež odstartovala v lednu 2012 jako bezplatný ( FTA) kanál pro celé Turecko. Stanice definitivně skončila 1. dubna 2022.

Televizní stanice se s vysíláním rozloučila prohlášením na sociálních sítích:

"Máme pro vás smutnou i radostnou zprávu. Nyní se loučíme s naším kouzelným kanálem Disney. Ale nebojte se, přátelé, protože tohle není konec, ale úplně nový začátek pro nás všechny. Brzy bude váš oblíbený obsah, často sledované všechny epizody kdykoli k dispozici na Disney+!"

Stanici Disney Channel Türkiye bylo možné přijímat zdarma ze satelitu Türksat 4A (42°E) z východního paprsku. Příjem byl tedy možný ve střední Evropě s parabolami od průměru cca 120 cm na kmitočtu 12,422 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S/QPSK.

Na tureckém trhu začala stanice působit v roce 2007 po rozšíření panregionální mutace Disney Channel EMEA o tureckou audio stopu. Stanice byla až do ledna 2012 dostupná jako placený kanál a k dispozici byla abonentům pay-tv služby Digiturk. V lednu 2012 stanice přešla na lokální mutaci a přechod na FTA vysílání.

Po skončení lineárního kanálu Disney Channel budou mít možnost diváci si předplatit streamovací platformu Disney+. Start této služby v Turecku se plánuje na 14. červen 2022.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články