Quantcast

Konec služby Sky Digitale Terrestre v Itálii

| redakce | tisk

Od 1. dubna 2022 již není dostupná nabídka Sky Italia v digitální pozemní televizi šířené multiplexem Mediaset 5 a všechny související předplatné a karty byly zrušeny.

Předplatitelé digitální pozemní televize Sky, kteří mají zájem pokračovat v příjmu v novém režimu, tj. přes internet/vlákno, obdrželi v minulých týdnech zdarma nový dekodér Sky Q. Přijímač umožňuje sledovat veškerý obsah Sky TV, Sky Sport a Sky Calcio v HD rozlišení a spoustu dalších kanálů a rozsáhlý katalog obsahu na vyžádání.

Sky Q (foto: satkurier.pl/Sky)
▲ Sky Q (foto: satkurier.pl/Sky)

Sky Q přes internet je malý, lehký a velmi praktický televizor, který lze díky jeho kompaktním rozměrům připojit k televizoru v jakékoli místnosti. Nový box totiž nevyžaduje anténu ani instalaci technikem. Stačí zařízení připojit k internetu přes Wi-Fi nebo LAN a po několika jednoduchých krocích můžete okamžitě zobrazit nabídku Sky doma na televizoru.

Sky Q využívá hybridní seznam kanálů a umožňuje kombinovat internet s pozemním digitálním televizním vysíláním. Navíc je kompatibilní s novým standardem DVB-T2, takže není nutné měnit televizor ani kupovat další set-top box. Tento nový internetový box poskytuje okamžitý přístup k obsahu Sky Entertainment, filmům, sportům, fotbalu a dětem a k hlavním aplikacím na jednom místě s výhodami hlasového ovládání a personalizovaných návrhů.

Multiplex Mediaset5 byl v celé Itálii uzavřen o půlnoci 1. dubna 2022. Kapacitu obsadily placené televizní kanály Sky Uno, Sky Atlantic, Sky Sport Uno HD, Sky Sport 24 a Sky Sport.

Ukončeny byly také placené kanály FOX, Sky Sport Calcio HD, Sky Sport Uno a Sky Sport Calcio v multiplexu Mediaset1. V EPG těchto kanálů zůstala hláška, že vysílání Sky na digitální pozemní televizi skončilo.

zdroj: satkurier.pl + digital-sat.it





Reklama




Vybrané články