Quantcast

Paramount opustil Rusko

| redakce | tisk

Mezinárodní skupna Paramount Global oznámila, že od 20. dubna 2022 pozastavuje svoji činnost na území Ruské federace. Programy jako MTV, Nickelodeon nebo Paramount Channel již nebudou dostupné abonentům kabelových, satelitních a IPTV platforem v Rusku.

Místní operátoři byli o tomto rozhodnutí provozovatele stanice informováni před několika dny. Z tohoto důvodu byl na satelitu Eutelsat 36B (36°E) spuštěn multiplex s 11 kanály amerického vysílatele.

Nabídka Paramountu zahrnuje zábavní kanály pro celou rodinu, děti a mládež, včetně stanic Nickelodeon, Nick Jr., NickToons a Paramount Comedy. K dispozici jsou také hudební a zábavní kanály MTV Russia nebo MTV Live HD.

Paramount o pozastavení stanic informoval v polovině března letošního roku. Důvodem k tomuto rozhodnutí je ruská invaze na Ukrajinu a následná humanitární krize.

Před zastavením kanálů společnosti Paramount Global se na satelitu Eutelsat 36B v euroasijském svazku objevil zajímavý multiplex s programy MTV Russia, Paramount Comedy Russia, Nickelodeon Russia, Nick Jr. Russia, MTV 00s, MTV 80s, MTV 90s, Paramount Channel Russia, Nicktoons Global, Nickelodeon Global HD a MTV Live. Stanice se vysílají na kmitočtu 12,562 GHz, pol. H, SR 15667, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK. Vysílání všech programů je zakódováno v zastaralém systému BISS.

Vysílání tohoto multiplexu může být pouze dočasným řešením distribuce, která má po 20. dubnu zajistit signály programů v zemích SNS, eventuálně zpřístupnit programy Ukrajincům, kteří uprchli před válkou do jiných zemí.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články