Quantcast

Viaplay získal britský streamingový a tv kanál Premier Sports

| redakce | tisk

Provozovatel placené streamingové platformy Viaplay převzal britskou streamovací službu a provozovatele televizních kanálů Premier Sports. Tato akvizice Viaplay Group umožňuje urychlit expanzi na britské ostrovy.

Viaplay chce ve Spojeném království spustit své služby letos na podzim.

Portfolio atraktivních sportovních práv Premier Sports doplňuje práva, která společnost Viaplay dříve zajistila pro Spojené království, a její platformy jsou dostupné po celém Spojeném království prostřednictvím dlouhodobých distribučních dohod se Sky UK, Virgin, Amazon a Netgem TV. Kromě obsahu a distribuce přinese akvizice také synergie s Viaplay ve sportovní produkci a zároveň zvýší povědomí o místní značce Viaplay mezi diváky.

Sportovní práva Premier Sports ve Spojeném království zahrnují La Ligu, Skotský pohár, Skotský ligový pohár a fotbalový Coppa Italia; United Rugby Championship, Rugby Football League a Top 14 rugby; NASCAR motorsport; a Elite Ice Hockey League.

Společnost nedávno zajistila 60 exkluzivních zápasů, které odehrají mužské fotbalové týmy Skotska, Severního Irska a Irské republiky v evropské kvalifikaci UEFA a UEFA Nations League od roku 2022, jako součást balíčku více než 400 mezinárodních zápasů z celé Evropy. Dohoda platí do roku 2024, kdy vstoupí v platnost nedávno oznámené partnerství Viaplay s UEFA ve Spojeném království.

Premier Sports má v současnosti celkem 222 000 platících předplatitelů svých placených televizních kanálů Premier Sports 1 a Premier Sports 2 a streamovací služby Premier Player. Společnost také provozuje reklamou financovaný televizní kanál FreeSports. Všechny platformy Premier Sports získají značku Viaplay a budou nadále dostupné prostřednictvím stávajících distribučních partnerů. Nabídka obsahu dostupná na televizních kanálech bude časem rozšířena o seriály a filmovou nabídku Viaplay.





Reklama




Vybrané články