Quantcast

Eutelsat Konnect VHTS na cestě do Kourou

| redakce | tisk

Satelit nové generace poskytující vysokorychlostní širokopásmové a mobilní připojení v celé Evropě. To je nová družice Eutelsat Konnect VHTS. Ta nabídne kapacitu 500 Gb/s se a bude se jednat o největší geostacionární družici, která kdy byla v Evropě objednána.

Eutelsat Konnect VHTS se nyní lodí přepravuje do evropského kosmodromu Kourou ve Francouzské Guyaně, kde bude vypuštěna 6. září 2022 nosnou raketou Ariane 5.

Nový satelit Eutelsat Konnect VHTS míří do Kourou (foto: Thales Alenia Space)
▲ Nový satelit Eutelsat Konnect VHTS míří do Kourou (foto: Thales Alenia Space)

Satelit Eutelsat Konnect VHTS s velmi vysokou propustností, postavila společnost Thales Alenia Space, má poskytovat vysokorychlostní širokopásmové a mobilní připojení v celé Evropě. Obsahuje nejvýkonnější palubní digitální procesor, který nabídne flexibilitu při přidělování kapacity a optimálního využití spektra.

Tato nová družice nabídne 7x vyšší kapacitu než její sesterská družice Eutelsat Konnect, která byla vypuštěná v roce 2022. Kapacitu budou pro širokopásmové připojení využívat společnost Orange prostřednictvím její pobočky Nordnet pro pokrytí Francie, Telecom Italia Mobile pro Itálii a Thales Alenia Space, která bude sloužit zejména vládním službám připojení. Satelit poskytne atraktivní řešení pro překlenutí digitální propasti v době, kdy přístup ke konektivitě hraje významnou roli v hospodářském i sociálním vývoji.

Eutelsat Konnect VHTS nabídne 230 svazků nad západní Evropou. K dispozici bude mít digitální transparentní procesor 5. generace.





Reklama




Vybrané články